Sjukvårdsförsäkring för företag

Friskare människor i friskare företag

Har du sjukvårdsförsäkring?

Har du sjukvårdsförsäkring och blir sjuk ringer du vår sjukvårdsförmedling för tidsbokning hos vårdgivare (vardagar 8-18). Vi har ett rikstäckande nätverk av privata vårdgivare – så ni kommer direkt till rätt specialist utan remiss.

Intresserad av sjukvårdsförsäkring?

Med vår sjukvårdsförsäkring får du och dina medarbetare snabb specialistvård och tillgång till rehabilitering. Det skapar långsiktig trygghet för både medarbetare och företag.

Informationen gäller för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad

Om vår sjukvårdsförsäkring

Har du och dina medarbetare rätt skydd om någon blir sjuk?

Vår sjukvårdsförsäkring för företag ger er den hjälp ni behöver, direkt när ni behöver den. Blir du eller en anställd sjuk ringer ni vår sjukvårdsförmedling som ger råd och bokar in er hos rätt specialist om vård behövs. Vår vårdgaranti ser till att ni får kvalitetssäkrad vård inom sju arbetsdagar. Det skapar trygghet och minskar risken för lång sjukfrånvaro och dyra sjukskrivningar.

Försäkringen ger er även tillgång till förebyggande hälsotjänster som hjälper er att hålla er friska. Den stöttar också med medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering vid sjukskrivning.

Sjukvårdsförsäkringen bygger på tre pusselbitar för friskare människor och företag: Förebyggande hälsotjänster, Rätt vård i rätt tid och Effektiv rehabilitering. Den ersätter kostnader för bland annat:  

 • Privat vård
 • Behandling hos psykolog, sjukgymnast, naprapat och kiropraktor
 • Medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering
 • E-vård via Min Doktor

Läs mer om vad försäkringen ersätter

Nyheter i sjukvårdsförsäkringen

Vid årsskiftet kan du med vår sjukvårdsförsäkring få sjukgymnastik på distans, alltid utan självrisk. När du ringer vår vårdförmedling får du en telefontid med en sjukgymnast och tillsammans bestämmer ni om du ska ha fysisk behandling eller e-vård. För att underlätta era kontakter finns en särskild webbplats och en app för mobilen.  

Ytterligare en nyhet är att försäkringen kommer att ge ersättning för patientavgiften upp till högkostnadsskyddet vid besök och behandling i den offentliga vården.Hur håller ni er friska?

I vår sjukvårdsförsäkring ingår förebyggande hälsotjänster så att ni kan hålla er friska. Många sjukdomar och besvär går att förebygga, och det kan vi hjälpa er med.

 • Hälsoprofil
 • Hälsoprogram
 • Chefsstöd och personligt samtalsstöd

Mer om Förebyggande hälsotjänster

Har ni tid att vänta?

Om du eller någon av dina medarbetare blir sjuk ser vi till att ni snabbt får rätt hjälp. Med vår sjukvårdsförsäkring får du träffa en specialistläkare inom sju arbetsdagar.

 • Snabb tillgång
 • Stort nätverk av privata vårdgivare
 • Kvalitetssäkrad vård

Mer om Evidensbaserad vård och vårdgaranti

Klarar ni det på egen hand?

Vägen tillbaka till arbete är ofta lång och svår. Med vår sjukvårdsförsäkring får du som arbetsgivare stöd och hjälp med ditt rehabiliteringsansvar.

 • Medicinsk och arbetslivsinriktad rehabilitering
 • Rehabledare, utredning, plan och åtgärder
 • Halva kostnaden för beroendebehandling

Mer om Arbetslivsinriktad rehabilitering

 


Personlig rådgivning och vård på distans

Det ska vara enkelt att få en inledande bedömning och vårdplan av en läkare eller psykolog.

När du ringer vår sjukvårdsförmedling erbjuds du därför kostnadsfri sjukvårdsrådgivning i form av e-vård med en läkare på Min Doktor eller behandling med psykolog på telefon.

Behöver du behandling kan du välja att träffa läkare via fysiskt besök eller via vård på distans. Väljer du vård på distans betalar du aldrig självrisk. Försäkringen ger dig också rätt till kostnadsfria terapisamtal med psykolog på tider som passar dig. Telefontider får du genom att ringa vårt samtalsstöd på telefonnummer 0771-666 115.   


Väntetider i vården

Träffa specialistläkare

Med vår skjukvårdsförsäkring garanterar vi att du vid behov får träffa en specialistläkare inom sju arbetsdagar. Du behöver ingen remiss utan kommer direkt till rätt specialist. Inom den offentliga vården behöver du först träffa en allmän läkare och få en remiss. Därefter är du garanterad att få träffa en specialistläkare inom 90 dagar.

Åtgärd/Operation

När du träffat en läkare via din sjukvårdsförsäkring och det konstaterats att du behöver en viss behandling, som till exempel en operation, garanterar vi dig att du får den inom 20 arbetsdagar. Inom den offentliga vården kan du få vänta upp till 90 dagar.Villkor och förköpsinformation

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.

 

Förköpsinformation och blanketter

Här har vi samlat all förköpsinformation, villkor, prislistor och ansökningsblanketter etc. som du har nytta av. 

Förmånsbeskattning av sjukvårdsförsäkring

Enligt ett riksdagsbeslut den 16 maj kommer vår arbetsgivarbetalda sjukvårdsförsäkring att delvis förmånsbeskattas från och med den 1 juli 2018.

Här kan du läsa mer om förmånsbeskattning av arbetsgivarbetald sjukvårdsförsäkring.