Historier och berättelser från Gävleborg

Vi brukar säga:
"För andra banker och försäkringsbolag är Gävleborg inte hela världen. Det är det för oss."

 
Det är inte tomma ord. Vi säger så av den enkla anledningen att det måste vara så – för Gävleborg är vår plats och gävleborgarna de som befolkar vår värld.

På den här sidan kan du läsa berättelser från de som bor, lever eller på något sätt har en stark anknytning till vårt län. Berättelser som kan vara tragiska, roliga, sorgliga eller kanske spännande - men som alla innehåller ögonblick från deras verklighet. Ta del av historier från unga och gamla, nyinflyttade eller från de som bott här i många generationer. Historier och berättelser från Gävleborg. Vår värld.


Felix får studentekonomin att gå ihop!

Säg ”studentliv” och de flesta ser nudlar, kårfester, skör-bjugg och fjärdehandskontrakt framför sig. Felix Sjölinder är studenten som lyckats med konststycket att både ha egen lägenhet, full frysbox OCH ett buffert-sparande på banken. Vi bad honom att dela med sig av tips och tricks som får studentekonomin att gå ihop.

När livet vänds upp och ner

De flesta av oss har någon gång funderat över vad vi skulle välja att ta med oss om vårt hem började brinna. Fotoalbumet? Prylarna från barndomen? Eller kanske ett kärt instrument? Håkan Nilsson och Ingela Lönn Nilsson hann varken fundera eller välja. De hade precis dukat klart för en familjemiddag när livet plötsligt vändes upp och ned.

Mer än saker och ting

Hur känns det att förlora alla sina prylar? Femton minuter tog det. Inte mer. Freja Liljedahl parkerade bilen och skulle bara hämta sin kompis och kika en sväng i nya lägenheten, när hon på en kvart blev av med allt hon ägde och hade.

Framtidsprognos

Hur påverkar klimatförändringarna Gävleborg? Det frågar vi oss alla – inte minst efter sommaren 2018. Men medan de flesta av oss gissar vad som kommer att hända kan Pär Holmgren, Gävleson, före detta TV-meteorolog och numera naturskadespecialist på Länsförsäkringar, ge betydligt mer kvalificerade svar...