Fullmäktige


Våra kunder är också våra ägare. Det innebär att du har möjlighet att engagera dig och ta plats i vår högsta ledning – Fullmäktige. Här finns ca 40 kunder som är med och påverkar företagets framtid, genom att bland annat utse vår styrelse. Du kan nominera dig själv eller någon annan och alla kunder som har en sakförsäkring hos oss, t ex för hemmet, bilen, båten, kan vara med och rösta i valet. Så ta chansen, var med och påverka.
Icons/70px/Quotation-mark-70
Det är ett uppdrag som är otroligt intressant och stimulerande och som jag är jätteglad att ha fått äran att ha.
Helena Nilsson, fullmäktigeledamot i Hudiksvall

Träffa Helana Nilsson, fullmäktigeledamot i Hudiksvall.

Hos oss är det kunderna som bestämmer

Vi skiljer oss från många andra bank- och försäkringsbolag genom att kunderna är våra ägare. Vi startades för nära 170 år sedan när invånare i vårt län gick samman för att skapa ekonomisk trygghet för människor och verksamheter. Idén var högst affärsmässig, men gick inte ut på att tjäna pengar. Poängen var att tjäna människorna som levde och verkade i trakten, så att både folk och företag kunde utvecklas.

Det är så det fortfarande fungerar och därför kallas vi för ett ”ömsesidigt bolag”. Det innebär att var och en som har en sakförsäkring hos oss är med och äger försäkringsbolaget, som i sin tur är ägare i bankrörelsen och t ex vårt fondbolag.

Fullmäktige – högsta ledning och viktiga ambassadörer

Som försäkringstagare hos oss är du alltså delägare och har möjlighet att ta plats i fullmäktige när det är dags för val. Det är fullmäktige som väljer vilka personer som ska sitta i styrelsen, och eftersom styrelsen utser vd, och vd leder arbetet i de olika verksamheterna, kan man säga att du som ledamot är med och påverkar företagets inriktning.

Fullmäktigeledamöter är med och styr den långsiktliga utvecklingen för vårt bolag och deltar i vissa övergripande beslut. Och som representant för våra kunder blir du också en viktig ambassadör - en länk - för oss på Länsförsäkringar Gävleborg.

Dina representanter!

Är du nyfiken på vem som representerar dig i din hemkommun? Här ser du vilka som representerar dig och alla andra av våra sakförsäkringskunder.

Dina representanter

Fullmäktigeval varje år

Valet hålls varje år för en tredjedel av platserna i fullmäktige där varje kommun är en valkrets. Mandatperioden för en ledamot är tre år. Valperioden startar med nominering i september och avslutas med röstning i november, och allt sker digitalt. 

Läs mer om Fullmäktigevalet

Har du funderingar?

Profilbild för Lena Bogren

Lena Bogren

Kommunikationsansvarig
Gävle, Huvudkontor

Länsförsäkringar Gävleborg