Betala med autogiro

Med autogiro kan du sköta dina betalningar på ett enkelt och bekymmersfritt sätt. Du slipper hålla koll på förfallodagar, rätt belopp dras automatiskt från ditt konto och förs över till rätt mottagare. Vill du betala dina försäkringar med autogiro kan du ansöka om det här.

Kom igång med autogiro

För att komma igång med att betala via autogiro måste du lämna ditt medgivande till betalningsmottagaren att betalningen får dras från ditt konto. Det kan du göra direkt i internetbanken. 

I internetbanken får du en överblick över dina autogiron och kan enkelt lägga till eller ta bort dem. Du kan även se vilken status autogirot har och vilket av dina konton det är kopplat till. Och du kan enkelt makulera eller byta belastningskonto genom att klicka på betalningsmottagaren. 

Betala dina försäkringar med autogiro

När du betalar dina försäkringar med autogiro kan du sprida betalningarna över året. Du kan välja att betala per månad, halvår eller helår och du får en betalningsplan där du ser hur mycket du ska betala. Det enda du behöver tänka på är att se till att det finns tillräckligt med pengar på kontot den dagen som autogirodragningen görs.

För att börja betala dina försäkringar med autogiro fyller du i, skriver under och skickar in din ansökan till oss. Det kan du göra på två sätt: digitalt eller via blankett. Vi rekommenderar det digitala!

  1. Har du BankID – ansök om autogiro digitalt
  2. Saknar du BankID – skriv ut ansökan och skicka den portofritt till oss

Om du behöver ändra ett befintligt autogiro gör du det själv via din internetbank t ex vid ändring av konto för dragning av autogirobeloppet. Du behöver alltså inte skicka in ett nytt autogiromedgivande för det.

Om du väljer att skicka in din ansökan via brev!

Vi ber dig fylla i ansökan och returnera den till oss inom sju dagar. Om vi inte får in den i tid görs försäkringens betalningssätt om till halvårsbetalning via en bankgiroavi.

Autogiroansökan skickas inom 7 dagar till:

Länsförsäkringar Gävleborg

SVARSFÖRSÄNDELSE
Kundnummer 800018900
808 00 Gävle

Märk kuvertet "Autogiro"

Pension-, kapital- och livförsäkring

Välj länkarna nedan om du vill betala din pension-, kapital- eller livförsäkring via autogiro. Signera direkt med Mobilt BankID eller skriv ut och skicka in blanketten.

Signera direkt med Mobilt BankIDSkriv ut blanketten och skicka in

Bo kvar- och sjukvårdsförsäkring m.fl.

Välj länkarna här om du vill betala vissa av våra personförsäkringar, bland annat Bo kvar-, sjukvårds- och vidareförsäkring, via autogiro. Signera direkt med Mobilt BankID eller skriv ut och skicka in blanketten.

Signera direkt med Mobilt BankIDSkriv ut blanketten och skicka in

Få bättre koll på dina utgifter med e-faktura

E-faktura är ett enkelt och smidigt betalningssätt som innebär att du inte längre får pappersfakturor. I stället skickas fakturan elektroniskt, direkt till din internetbank. När du granskat fakturan är det bara att godkänna betalningen, alla uppgifter är redan ifyllda. Fakturan sparas sedan i din internetbank.

Lär dig mer om hur du får bättre koll över din privatekonomi