Samhällsengagemang och sponsring

Socialt hållbarhetsansvar hos Länsförsäkringar Bergslagen

Vi finns där du finns. Närheten gör att vi engagerar oss lokalt i de initiativ som betyder något för dig som kund. Som ett lokalt och kundägt bolag arbetar vi med att förebygga skador och öka tryggheten för våra kunder. Vi ger ekonomiskt stöd till idrott, kultur och andra samhällsinitiativ som är politiskt och religiöst obundna. Med vår hjälp kan fler barn- och ungdomar få en trygg och aktiv fritid.

Bergslagslyftet – vårt stöd till barn och unga

Genom Bergslagslyftet vill vi bidra till att barn och ungdomar får en riskfri tillvaro och en meningsfull sysselsättning på fritiden. För vi tror att bästa vägen till ett tryggt och respektfullt samhälle, fyllt av goda idéer, är att satsa på våra barn och ungdomar. Tillsammans investerar vi i samhällets framtid. Vi vill vara en del av din vardag.

Vår sponsring möjliggör goda idéer

Syftet med vår sponsring är att stödja lokala föreningar och initiativ som vill utveckla en verksamhet, genomföra en satsning, en aktivitet eller starta ett projekt. Helt enkelt lyfta goda idéer. Det kan handla om idrott, kultur eller andra goda samhällsaktiviteter som skapar en aktiv fritid för våra barn- och ungdomar.

Tryggare förskolebarn med våra reflexvästar

Vi vill att alla barn ska vara trygga i trafiken. Därför kan alla förskolor i Västmanlands och Örebro län samt Heby kommun i Uppsala län helt kostnadsfritt beställa våra reflexvästar - med förskolans eget namn och telefonnummer tryckt på framsidan.

De färgglada västarna gör att barnen syns bra i trafiken, vilket blir en trygghet för både barn och vuxna.

Årets matentreprenör

God lokalt producerad mat är ett viktigt inslag för att göra besök i våra län till en upplevelse. Den lokalt producerade maten genererar också många arbetstillfällen och skapar ett levande landskap. Dessa företagare och organisationer lever i en tuff bransch och är väl värda att uppmärksammas.

Därför delar Länsförsäkringar Bergslagen tillsammans med LRF Konsult ut priset Årets matentreprenör i Västmanlands och Örebro län. Priset går till den entreprenör, organisation eller företag som på ett framgångsrikt, sunt och ekonomiskt hållbart sätt producerat, tillverkat eller marknadsfört den lokala maten.

Länsförsäkringar Bergslagen delar tillsammans med LRF Konsult ut priset på 20 000 kronor.

Vi stödjer Unga domare

Unga domare gör ett mycket viktigt och nödvänligt jobb för att hålla igång idrotten. Genom satsningen UngDomare vill vi stärka unga domare inom alla lagidrotter - men 2019 börjar vi med fotbollen i Västmanland. Stödet till unga domare består av fyra delar: synliggöra, stärka, skapa trygghet och gemenskap.

Gillar du fotboll, träning och att träffa kompisar? Bli en UngDomare.

Meningsfulla sommarlov

Vad gör barnen i sommar medan du jobbar? Vi vet att det kan vara ett gnagande orosmoment och dåligt samvete för många föräldrar. Därför är vi med och arrangerar två populära och aktiva sommarläger för barn. Här få barn prova på olika idrottsgrenar och samtidigt träffa nya kompisar.