Problem med skadedjur?

Du som har din villa eller ditt fritidshus försäkrat hos oss kan få hjälp med sanering av bostadsohyra och skadedjur. Skadedjur kan till exempel vara aktiva getingbon, levande myror, råttor och möss. Här kan du läsa mer om vilken hjälp du kan få genom din försäkring. 

Får du problem med bostadsohyra och skadedjur och bor i en hyreslägenhet eller bostadsrätt kontaktar du din hyresvärd eller bostadsrättsförening för att få hjälp med saneringen.

Vad kan jag själv göra?

Det finns många bra åtgärder du kan testa göra själv innan du anmäler skadan. Här kan du läsa om olika skadedjur och få tips på hur du förebygger. 

Förebygg skadedjur

Hur gäller hemförsäkringen?

Om du har en försäkring hos oss för bostadshus eller fritidshus, så ingår skydd för sanering av levande insekter, aktiva getingbon, levande myror, råttor och möss inom och i direkt anslutning till bostadshuset. Försäkringen täcker sanering av lösöre inom bostadshuset med undantag för kläder, textilier och matvaror. Kostnaden för sanering ska inrymmas i försäkringsbeloppet och inte överstiga egendomens värde.  Du betalar ingen självrisk vid sanering av skadedjur eller ohyra.

Gå gärna igenom villkoren för din boendeförsäkring och ditt försäkringsbrev. I villkoren under momentet L Skadedjur finns information om vad som gäller för just din försäkring.

Att tänka på!

ROT-avdraget kan normalt inte utnyttjas vid en försäkringsskada. Kontakta Skatteverket för mer information.

Har du drabbats av skadedjur eller ohyra?

Kontakta vår Skadedjursservice

Om du inte blir av med skadedjuren kan du kontakta oss, så hjälper vi dig. Du som är kund i Länsförsäkringar Bergslagen kan ringa 021-17 73 00 eller fylla i vårt kontaktformulär, så kontaktar våra skadedjursexperter dig.

Kontaktformuläret Skadedjursanmälan

Lokal och nära skadedjursbekämpning

Vår kundservice i Västerås samordnar alla våra egna skadedjurstekniker på Länsförsäkringar Bergslagen. De arbetar i både Västmanland och Örebro län, samt Heby kommun i Uppsala län. Detta gör att du får en enklare, snabbare och bättre service.

Skadedjursservice på Länsförsäkringar Bergslagen

 

Andra skador i hemmet eller på dina saker