Årets matentreprenör

Informationen gäller för Länsförsäkringar Bergslagen

Vi slår ett slag för den lokala maten

Ett pris på 20 000 kronor

God lokalt producerad mat är ett viktigt inslag för att göra besök i våra län till en upplevelse. Den lokalt producerade maten genererar också många arbetstillfällen och skapar ett levande landskap. Dessa företagare och organisationer lever i en tuff bransch och är väl värda att uppmärksammas.

Därför delar Länsförsäkringar Bergslagen tillsammans med LRF Konsult ut priset Årets matentreprenör i Västmanlands och Örebro län. Priset går till den entreprenör, organisation eller företag som på ett framgångsrikt, sunt och ekonomiskt hållbart sätt producerat, tillverkat eller marknadsfört den lokala maten.

Länsförsäkringar Bergslagen delar tillsammans med LRF Konsult ut priset på 20 000 kronor.


Nominering

Nu är det dags att nominera Årets Matentreprenör 2017

Under hösten ska Västmanland- och Örebro län genomsökas efter en vinnare. I Västmanland kommer priset att delas ut under julmarknaden på Färna Herrgård 11 november. I Örebro län sker prisutdelningen på Promotionmorgon på Frimis salonger 26 januari.

Nominera din kandidat via e-post

Västmanlands län, senast 31 oktober:

maria.hiller@lrfkonsult.se eller pa.eldenfalk@lfbergslagen.se

Örebro län, senast 24 november:

louise.furaker@lrfkonsult.se eller pa.eldenfalk@lfbergslagen.se


Årets matentreprenör i Västmanland 2016

Grattis till Najib och Kärrbo prästgård!

Lördagen den 3 december utsågs Årets matentreprenör i Västmanland 2016 under festliga former på Saluhallen i Västerås. Denna gång blev det Najib Rezai på Kärrbo prästgård som fick ta emot priset.
–Najib kom hit från Afghanistan för sex år sedan och har gjort en fantastisk resa. Han är ett levande exempel på hur långt man kan komma med en stark tro på sin egen förmåga, tydliga mål och en tro på en ny framtid säger Per Anderz Eldenfalk, försäljningschef på Länsförsäkringar Bergslagen.

Tidigare vinnare av Årets matentreprenör i Västmanland

Priset delades ut första gången 2011 och har sedan dess haft sex vinnare:

  • 2011: Lennart Westerdal, Gröna Hagars Kött
  • 2012: Inga-Lena Eriksson, Färna Herrgård
  • 2013: Nibble Gårdsgris
  • 2014: Leif Skanevall, Åsby Kött & Vilt/Utvärdhuset Måns Ols
  • 2015: Fredrik och Susanne Esseen, Stora Ekeby Säteri
  • 2016: Najib Rezai, Kärrbo prästgård


Årets matentreprenör i Örebro län 2016

LOKAL tog hem priset!

Fredagen den 27januari 2017 utsågs för andra gången Årets matentreprenör i Örebro län. Det ekologiska bageriet LOKAL i Kumla tog hem priset.

Juryns motivering:
Svenska Ekologiska bageriet Lokal bakar in hela den lokala livsmedelskedjans möjligheter i sina bröd, från de ekologiskt odlade kultursorternas kvaliteter, via varsam förädling i traktens kvarn, till de vackra och delikata bröden bakade med en perfekt förening av omsorg, skicklighet, tradition och innovativt tänkande.

Tidigare vinnare av Årets matentreprenör i Örebro län

Priset delades ut första gången 2015 och har sedan dess haft två vinnare:

  • 2015: Katrinelund Sjökrog
  • 2016: Bageriet LOKAL i Kumla


Kontakta oss

Har du frågor om matpriset?

Länsförsäkringar tillsammans med LRF Konsult delar ut matpriset i Västmanland och Örebro län. Om du har frågor om utmärkelsen, nomineringen eller prisutdelningen, kontakta oss gärna.

Profilbild för Per Anderz Eldenfalk

Per Anderz Eldenfalk

Försäljningschef Lantbruk
Västerås - Stora gatan 41