Emma är Länsförsäkringar Västerbottens nya HR-chef

Emma Nordin blir ny HR-chef på Länsförsäkringar Västerbotten. Emma har många års erfarenhet inom HR och kommer närmast från Transcom, ett globalt kundserviceföretag med 27 000 anställda och huvudkontor i Stockholm.

Emma Nordin, Länsförsäkringar Västerbotten
Foto: Länsförsäkringar Västerbotten

Emma har haft flera roller inom Transcom, inledningsvis som HR-chef för verksamheten i Umeå men till största delen som HR-chef för Transcom Sverige med ca 2 000 anställda. Hon har även tillhört Transcoms globala HR-organisation. I sin nya roll som HR-chef för Länsförsäkringar Västerbotten kommer hon också att ingå i bolagets ledningsgrupp. Emma efterträder bolagets mångårige HR-chef Peter Eklund, som går i pension till årsskiftet.

- Det här ska bli enormt spännande! Jag är både glad och tacksam för förtroendet men också ödmjuk inför att ta över stafettpinnen från Peter som innehaft tjänsten i många år. Jag kliver in i en för mig helt ny bransch och ser mycket fram emot att få utveckla och bidra mer lokalt än jag gjort de senaste åren. Länsförsäkringar är ett företag och varumärke som berör och gör skillnad, att få tillhöra och verka i den miljön känns både motiverande och viktigt. I tider av förändring hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet av förändringsledning och tron på att tillsammans är vi som starkast, säger Emma i en kommentar.

Länsförsäkringar Västerbotten har drygt 200 medarbetare vid länets tre kontor. Vid huvudkontoret i Umeå arbetar 150 personer inom bank, försäkring, skadereglering och verksamhetsservice. Bolaget bildades redan 1855 som Västerbottens läns brandstodsbolag och är därmed ett av länets allra äldsta företag.

- Jag är väldigt nöjd med att vi lycktas rekrytera Emma, med hennes bakgrund blir hon ett värdefullt tillskott i bolagets ledningsgrupp. För oss på Länsförsäkringar är medarbetarna vår absolut viktigaste tillgång, vi har frågor kring medarbetarskap, arbetsmiljö, hälsa och välbefinnande högt uppe på agendan. Vi har ett starkt arbetsgivarvarumärke, men vi ser också stora utmaningar i den snabba förändring vår bransch verkar i – den framtida kompetensförsörjningen blir därför en av våra viktigaste HR-frågor att driva framöver, säger bolagets vd Göran Karmehag.

Emma Nordin tillträder sin tjänst den 1 november.

 

För mer information, kontakta gärna Göran Karmehag, vd, 070-587 92 05 eller Emma Nordin, tillträdande HR-chef, 070-311 34 33.

Dokument & länkar

Närhet skapar trygghet. Länsförsäkringar Västerbotten är ett lokalt och kundägt bolag med Västerbotten som enda marknad. Vår filosofi är enkel – vi ägs av våra kunder och vi vill finnas nära dem och förstå deras behov. Vi erbjuder ekonomisk service med tjänster kring bank, försäkring och fastighetsförmedling under ett och samma tak. Våra kontor finns i Umeå, Skellefteå och Lycksele, vi har 140 000 kunder och över 200 medarbetare. Tillsammans med våra kollegor i de övriga 22 länsförsäkringsbolagen bildar vi en rikstäckande bolagsgrupp med ett av Sveriges starkaste varumärken.

Se alla pressmeddelanden