Ungdoms­försäkring
Ungdoms­försäkring

Ungdoms­försäkring

Hemförsäkringen för dig som är ung

  • Från 51kr/månad
  • 45 dagars reseskydd
  • Skydd vid ID-stöld
Köp försäkring
Vi kan komma att kontakta dig för att hjälpa dig vidare.

Vill du ändra din befintliga hemförsäkring?

Vill du ändra din befintliga hemförsäkring?

Har du flyttat? Kontakta oss istället för att teckna en ny så riskerar du inte att få dubbla försäkringar i onödan. Kontakta oss

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Innehåll ungdomshemförsäkring (från 51 kr/mån)

Den här delen i din hemförsäkring heter Egendomsskydd och gäller för dina saker - om något skulle bli stulet eller skadas. 

Drulleförsäkringen, som egentligen heter Allrisk lösegendom, är den del av hemförsäkringen som ersätter skada på eller förlust av lösöre, dvs om dina saker skadas på grund av en plötslig och oförutsedd händelse. Ett exempel kan vara att du spiller kaffe på din dator. Som alltid i en försäkring gäller vissa så kallade aktsamhetskrav, dvs du får inte vara alltför slarvig eller oaktsam - använd inte din laptop som bricka när du ska bära kaffemuggen till bordet.

När du är ute och reser finns en Reseförsäkring som en del i din hemförsäkring. Den gäller både för dig och dina saker, till exempel om du blir akut sjuk, skadar dig i en olycka eller blir bestulen. Hos oss ingår dessutom Utökat reseskydd med automatik i din hemförsäkring. Det utökade reseskyddet kan ersätta till exempel förseningar och innehåller också ett avbeställningsskydd om du måste avboka resan pga sjukdom eller olycksfall.

Reseskyddet gäller i hela världen och i 45 dagar.

Om du till exempel orsakar en vattenskada eller en brand som drabbar någon annan ingår en Ansvarsförsäkring.

Ansvarsskyddet gäller när någon (som inte omfattas av din försäkring) kräver att du ska betala skadestånd för en skada som du orsakat.

Rättsskyddet är en viktig del av din försäkring om du hamnar i en rättstvist och till exempel behöver anlita advokat.

Överfallsskyddet kan ge dig ekonomisk ersättning om du råker ut för misshandel eller våldtäkt. 

Skyddet vid en identitetsstöld kan hjälpa dig med rådgivning och assistans om du skulle bli utsatt för en ID-kapning.

Krisskyddet i din hemförsäkring kan ersätta behandlingskostnad hos psykolog eller terapeut om du drabbas av ett trauma, till exempel en brand i ditt hem eller om du utsätts för ett rån.

två ungdomar packar upp ur en flyttkartong

När du flyttar hemifrån

När du flyttar hemifrån är det viktigt att du har en hemförsäkring. Det ger dig ett grundskydd för ditt hem och dina saker.

Du får även en reseförsäkring som gäller i hela världen i 45 dagar. Här kan du enkelt räkna ut vad din försäkring kostar och köpa den direkt. 

Se pris och köp försäkring

Hemförsäkring för dig som är 16-29 år

Vår ungdomshemförsäkring vänder sig till dig som är 16-29 år. Det spelar ingen roll om du är student, jobbar eller funderar över nästa steg i ditt liv. Försäkringen passar lika bra om du bor i en hyreslägenhet, i en bostadsrättslägenhet, i andra hand eller tillsammans med kompisar.

Allt ingår!

För att göra det så enkelt som möjligt för dig ingår dessutom de vanligaste tilläggsförsäkringarna i vår hemförsäkring. Du får:

  • hemförsäkring inklusive egendomsskydd, ansvarsskydd, rättsskydd, id-skydd, krisskydd och överfallsskydd
  • vårt utökade reseskydd – hela världen i 45 dagar 
  • ”drulleförsäkring” – det vi kallar Allrisk lösegendom

Äger du din lägenhet?

Om du äger din lägenhet behöver du ett bostadsrättstillägg på din ungdomshemförsäkring.

Bor du i andrahand eller kollektiv?

Om du bor i andrahand eller i ett kollektiv behöver du en egen hemförsäkring.

Vår ungdomshemförsäkring kostar från 51 kr/månad!

Jag vill bli kontaktad!

Jag vill bli kontaktad!

Vi sparar dina uppgifter för att kunna behandla din förfrågan. Om du vill veta mer om hur vi hanterar personuppgifter klicka här.

Om något händer dina saker

Alla dina ägodelar som du har i ditt hem som är flyttbara, till exempel din tv, möbler, kläder, konst och personliga saker, kallas för lösegendom. Om olyckan är framme och du till exempel drabbas av inbrott, är det viktigt att du gjort en uppskattning av hur mycket dina ägodelar är värda. Beloppet ska motsvara allt som finns i hemmet. Glöm inte att då och då kontrollera att beloppet du angett stämmer, eller att uppdatera om du köpt nya saker eller blivit sambo.

Vardagsrum 170 000 kr
Kök 50 000 kr
Sovrum vuxna, exkl. kläder 35 000 kr
Sovrum barn och tonåringar, exkl. kläder 30 000 kr
Kläder för en vuxen 45 000 kr
Kläder för barn eller tonåring 30 000 kr
Källare/Vind 35 000 kr