Björn Dalemo utses till ny vd för Länsförsäkringar Sak

Styrelsen i Länsförsäkringar Sak har utsett Björn Dalemo till ny vd i Länsförsäkringar Sak. Han tillträder den 1 september och ersätter då Ann Sommer som varit vd sedan 2000.

Björn Dalemo
Foto: Länsförsäkringar

I samband med att Länsförsäkringar samlar ansvaret för affär, utveckling och service för länsförsäkringsgruppens sakaffär i en enhet lämnar Ann Sommer rollen som vd för bolaget. Hon finns kvar inom koncernen och i Länsförsäkringar ABs företagsledning fram till årsskiftet då hon går i pension. 

Björn Dalemo är idag chef för den enhet som kallas LB Sak på Länsförsäkringar AB, som den 1 september blir en del av den nya sakförsäkringsenheten. Björn har mångårig erfarenhet från försäkringsbranschen och har, innan han under förra året blev chef på Länsförsäkringar, haft olika befattningar på Trygg Hansa sedan år 2002.

Länk till Länsförsäkringars pressrum: https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/press-media/
Länk till Länsförsäkringar på Twitter: https://twitter.com/forsakringar

För ytterligare information kontakta:
Björn Dalemo, vd Länsförsäkringar Sak, telefon 076-695 41 11 
Presskontakt, telefon 08-58841850, press@lansforsakringar.se

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden