Länsförsäkringar vinner internationellt bankpris

Länsförsäkringar har fått utmärkelsen Celent Model Bank Award för sitt framgångsrika byte av kärnbanksystem.

– Väldigt hedrande, säger Rikard Lundberg, chef IT-strategi på Länsförsäkringar Bank och ansvarig för införandet av det nya kärnbanksystemet i april förra året.

Konkurrensen var hård i 2020 års tävling. Nästan 80 institutioner i alla storlekar från 29 länder lade in nästan 140 nomineringar.

Länsförsäkringar utsågs till ett föredöme (model bank) i kategorin Core Technology Replatforming.

Celent menaratt ta bort sitt gamla kärnbankssystem och ersätta det med ett nytt är som att i byta jetmotorer på ett flygande plan på 10 000 meters höjd.

– Det här är det första stora utbytet till ett modernt kärnbankssystem som genomförts i Sverige med en sådan bredd i omfattningen, både inlåning, utlåning och betalningar, skriver Celents senioranalytiker, Bank, Craig Focardi, i analysen.

Det är inte första gången Länsförsäkringars införande av kärnbankssystemet BaNCS uppmärksammas internationellt.

– Nej, bland annat har Världsbanken varit på besök hos Länsförsäkringar inför sitt eget planerade byte av kärnbanksystem, säger Rikard Lundberg.

Här är alla vinnarna i Celent Model Bank Award. https://www.celent.com/insights/764855078?utm_campaign=Celent+I%26I+Day+2020+Email+-+hub+page+url&utm_source=I&I%20Day&utm_medium=email&utm_content=Banking&utm_term=20200416_41820013

 

För ytterligare information kontakta:

Rikard Lundberg, rikard.lundberg@lansforsakringar.se, 073-964 0915

Länsförsäkringars pressjour, press@lansforsakringar.se, 08-588 41850

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden