Stort intresse för Länsförsäkringars hållbarhetstävling

Hela 35 bidrag från 23 olika fondbolag har skickats in till Länsförsäkringars nyinstiftade tävling ”Årets hållbara fondprestation”. 

Jury för tävlingen ”Årets hållbara fondprestation"

– Nu är det upp till kunderna att avgöra vem som vinner. Från den 20 mars kan kunder och andra besökare på webbplatsen rösta på sina favoriter och vinnare utses den 15 april säger Jim Rotsman, chef Fond och Garanti på Länsförsäkringar.

En jury med interna och externa representanter har nu sammanträtt och utsett finalisterna. Juryn har bland annat bedömt tydlighet, effekt och innovation. Den 20 mars presenteras finalisterna på lansforsakringar.se.

– Det har varit både givande och intressant att gå igenom bidragen och det finns många bra exempel på konkreta hållbarhetsprestationer bland fonderna i vårt utbud. Det har gjort det till en tacksam utmaning att utse finalisterna, säger Kristofer Dreiman, ordförande i juryn.

Finalistbidragen kategoriseras i två olika kategorier, hållbar förvaltningsstrategi och aktivt påverkansarbete. Det är också inom dessa kategorier som pris kommer att delas ut.

Fakta om tävlingen
Tävlingen riktar sig till fondbolag och fonder som återfinns i Länsförsäkringars rekommenderade och utökade fondutbud. De har bjudits in att lyfta fram valfri hållbar aktivitet eller investering de genomfört under 2019 inklusive effekt och utifrån FN:s globala mål.

Läs mer: Tidigare pressmeddelande om hållbarhetstävlingen
https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/press-media/pressmeddelanden/295033/

Medlemmar i juryn:
Kristoffer Dreiman (ordf), chef ansvarsfulla investeringar, Länsförsäkringar AB
Hanna Setterberg, Ph.D, Handelshögskolan, Stockholm, forskare inom Sustainable Finance
Bidita Chakraborty, hållbarhetsansvarig, Morningstar
Alina Reichenberg Gustafsson, Editor in Chief NordSIP (Nordic Sustainable Investment Platform, nordsip.com)
Christina Hillesöy, hållbarhetschef Länsförsäkringar AB
Jim Rotsman, chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv


För ytterligare information kontakta:
Jim Rotsman, chef Fond & Garanti, Länsförsäkringar Fondliv, tel 070-747 2247
Kristofer Dreiman, chef ansvarsfulla investeringar Länsförsäkringar AB och ordförande i juryn, tel 072-142 8329
Presskontakt, tel 08-588 41850, press@lansforsakringar.se

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden