Illustration över vad du vill använda ditt lånelöfte till.
Illustration över vad du vill använda ditt lånelöfte till.

Lånelöfte - ansök direkt

  • Ansök om lånelöfte online och få besked direkt
  • Kostnadsfritt och utan att du binder upp dig
  • Lånelöftet gäller i tre månader

Se våra aktuella bolåneräntor

Se våra aktuella bolåneräntor

Läs mer och jämför våra aktuella list- och snitträntor här. Se våra räntor

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Vänner sitter i ett kök och pausar mitt i en flytt.

Så ansöker du om lånelöfte

Genom att söka lånelöfte innan du börjar gå på visningar vet du vad du har att röra dig med om du går in i en budgivning.

Räkna först

Räkna först ut hur mycket du får låna till din nya bostad i vår bolånekalkylator.

Se hur mycket du får låna

Fixa lånelöfte direkt

Skicka in din ansökan och få snabbt svar på hur mycket du kan låna.

Ansök om lånelöfte

Vad är ett lånelöfte?

Ett lånelöfte är ett förhandsbesked som ger en uppfattning om hur mycket du kan låna till ett bostadsköp. Det är bra att ha för att veta vilka objekt du kan buda på. 

Vårt lånelöfte för bolån är kostnadsfritt och inte bindande för dig. För att ansöka om lånelöfte måste du ha fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. Du kan låna upp till 85 procent av bostadens pris och minst 15 procent är kontantinsats, den del du måste betala med egna medel.

När du planerar för bostadsköp, kom även ihåg kostnaderna för lagfart och pantbrev som kan bli betydande summor när du köper villa eller fritidshus. Köper du en bostadsrätt är det viktigt att kolla upp föreningens ekonomi.

Hur länge gäller ett lånelöfte?

Ditt lånelöfte är giltigt i tre månader. Tänk på att kontakta oss om det blir förändringar i uppgifter som du lämnar när du ansöker om lånelöfte, till exempel lön.

Vad kollar banken vid lånelöfte?

När du ansöker om lånelöfte för bolån hos Länsförsäkringar gör vi en preliminär kreditprövning. Eftersom vi ännu inte känner till köpeobjektet (din nya bostad) bedömer vi i det här skedet enbart din återbetalningsförmåga och kreditvärdighet. I samband med den preliminära kreditprövningen gör vi en så kallad kvar-att-leva-på-kalkyl eller boendekalkyl. Kalkylen baseras på de uppgifter du lämnat om din ekonomiska situation och levnadsförhållanden, samt schablonberäkningar av dina kostnader. Utöver detta tar vi en kreditupplysning på dig.

Kontakta oss innan du skriver på kontraktet

När du har hittat ditt nya hem och vunnit budgivningen är det viktigt att du kontaktar oss så att vi kan göra en slutgiltig kreditbedömning och godkänna bostaden som säkerhet för bolånet, innan du skriver på köpekontraktet.

Villkor för Lånelöfte

Prata bolån med oss

Det är mycket att tänka på när man ska göra sitt livs största affär. Ring oss för att prata bolån, eller kom in till ditt lokala kontor så hjälper vi dig med ansökan på plats.

Kontakta oss

Frågor och svar om lånelöfte