Länsförsäkringar får höjda betyg i hållbarhetsrapport

När försäkringsförmedlaren Max Matthiessen presenterar sin rapport Ansvarsfullt ägande för 2020 har Länsförsäkringars liv- och pensionsverksamhet fått höjda hållbarhetsbetyg jämfört med förra året.

Rapporten visar att Länsförsäkringar har en genomgående hög hållbarhetsnivå, både i de egna portföljerna och i de utvalda externa fonderna som kunderna kan välja inom sitt pensions- och tjänstepensionssparande.

Vi är mycket glada att vårt arbete med ansvarsfulla investeringar uppskattas inte bara av våra kunder, utan också i externa hållbarhetsanalyser. Vi har jobbat hårt med att förenkla för kunderna att välja hållbara alternativ. Vi har ökat utbudet av hållbarhetsinriktade fonder rejält och genomfört en stor förflyttning inom ansvarsfulla investeringar, säger Mathias Collén, vd Länsförsäkringar Fondliv.

Max Mathiesens rapport visar vidare att Länsförsäkringar får bästa betyg för investeringarna i gröna obligationer kopplat till de tre livportföljerna inom Länsförsäkringar Liv samt Länsförsäkringar Fondlivs garantiförvaltning.

I förvaltningen av de traditionella portföljerna höjer vi betyget och går från nionde till delad andra plats i rankingen. Det är glädjande och bekräftar att vi ligger i framkant med våra hållbara investeringar. Vi har gjort stora förflyttningar under året och bland annat investerat närmare 7 miljarder kronor i gröna och sociala obligationer samt 2 miljarder i skogsbolag i linje med vår klimatsmarta vision 2030, säger Jakob Carlsson, vd, Länsförsäkringar Liv.

Fakta om fondförsäkring ur rapporten
Totalbetyget inom fondförsäkring är uppbyggt av olika delbetyg. Länsförsäkringar Fondliv får totalbetyget VG, varav exempelvis MVG inom externa fonder och VG inom information och verktyg till kunder på webbplatsen. Totalbetyget är höjt från G förra året.


Fakta om tradliv ur rapporten
Totalbetyget inom traditionell försäkring och garantiförvaltning är också uppbyggt av olika delbetyg. Länsförsäkringar Liv får totalbetyget VG varav exempelvis MVG för gröna obligationer samt VG för förvaltning av tillgångarna räntor, aktier och fastigheter. Totalbetyget är höjt från G förra året.

Läs mer i rapporten från Max Matthiessen
Tidigare pressmeddelande om rapporten Hållbara Pensionsbolag från Söderberg & Partners

Länk till Länsförsäkringars pressrum 
Länk till Länsförsäkringar på Twitter 

För ytterligare information kontakta:
Mathias Collén, vd Länsförsäkringar Fondliv, telefon 070-566 0465
Jakob Carlsson, vd Länsförsäkringar Liv, telefon 073-96 41455
Presskontakt, telefon 08 – 588 41850

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden