Riksbanken lämnar styrräntan oförändrad – vad betyder det för dig?

Idag har Riksbanken lämnat styrräntan oförändrad på 4,0 procent. Vår privatmarknadschef i Mjölby och Motala, Johan Swenson ger dig tips framåt.

Kommer räntorna att stabiliseras eller sänkas nu?

Den ekonomiska situationen är fortsatt tuff, och många hushåll är starkt påverkade av ränteändringar. Men en sak är alla ganska överens om, det värsta är nu bakom oss och i år kan hushållen räkna med lägre bolåneräntor.

Ränteprognosen för bolåneräntor 2024 - så påverkas dina bolån | LF (lansforsakringar.se)

Vad innebär det ekonomiska läget för dig som privatperson?

Det är viktigt att se över sin egen ekonomiska situation. Gör en noggrann budget och fundera på vad du kan förändra i din vardagsekonomi. Gör en lista på dina utgifter och tänk på vad du verkligen behöver och vad du kan avstå att köpa för en tid, särskilt om du har många utgifter under period.

Så gör du en lyckad hushållsbudget - Länsförsäkringar (lansforsakringar.se)       

Allt annat blir dyrare också, måste jag spara?­­

För att trygga din privatekonomi under det fortsatt tuffa ränteläget, och om möjligheten finns, är det klokt att hålla i sparandet och säkerställa att du har en buffert för oväntade utgifter. Det är bättre att minska summan du sparar än att upphöra helt med sparandet. Kom ihåg att även små summor ökar över tid.

Tips på hur man sparar pengar i vardagen - LF (lansforsakringar.se)

Vilka försäkringar behöver du för att skydda dig, din nära och din privatekonomi? Det kan vara bra att se över ditt försäkringsskydd så att du är trygg om det plötsligt oförutsedda händer som till exempel ett bolåneskydd – som är en ekonomisk trygghet för dig med bolån och som bidrar till hushållets ekonomiska trygghet vid ofrivillig arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall.

Bolåneskydd - Låneskydd med vår Bo kvar-försäkring - LF (lansforsakringar.se)

Välkommen att höra dig!
Om du behöver rådgivning så finns vi alltid här och kan hjälpa dig, så du får koll på din ekonomi och blir mer rustad inför framtiden.

 

Se alla nyheter