Riksbanken höjer styrräntan igen – tänk på det här!

Idag har Riksbanken höjt styrräntan med 0,25 procentenheter till 4,0 procent. De rörliga bolåneräntorna väntas fortsätta öka under 2023 och vid årsskiftet räknar vi med att de är runt fem procent. Därefter ligger de troligtvis kvar på höga nivåer under första halvåret 2024. Vi behöver alltså hålla ut ett tag till.

Vad kan du som privatperson tänka på, nu när nästan alla utgifter stiger samtidigt?


Vår privatmarknadschef i Mjölby och Motala, Johan Swenson ger några tips på vägen:

Se över din egen ekonomiska situation, räkna på vilka utgifter du har och vilka du kan dra ner på. Om det är svårt att få ihop ekonomin kan du behöva göra både små och stora förändringar. Spara där du kan, det kommer att göra skillnad. Spara kvitton för att få koll på småutgifterna, jämför avtal och övriga kostnader.

Försök att behålla ditt månadssparande om du har möjlighet. Spara i den utsträckning som du har möjlighet, minska hellre beloppet än att sluta spara helt, även små belopp växer över tid.

Vilka försäkringar behöver du för att skydda dig, din nära och din privatekonomi? Det kan vara bra att se över ditt försäkringsskydd så att du är trygg om det plötsligt oförutsedda händer.

 

Se alla nyheter