De får ta emot Trygghetspriset 2021

Idag får fyra trygghetsskapande verksamheter i Östergötland ta emot Trygghetspriset 2021. Vinnarna är Motala Kvinnojour, Under Kevlaret, Samtalsringen och Guldkant i Söderköping.

Vinnare av Trygghetspriset 2021
Olivia Sjölin och Cornelia Sjölin, Motala Kvinnojour, Tommy Eklöf, Länsförsäkringar Östgöta, Mårten Granlund, Under Kevlaret

Tidigare i år lanserade Länsförsäkringar Östgöta Trygghetspriset. Priset ska bidra till att fler trygghetsskapande initiativ kan bli verklighet på så vis bidra till att Östergötland blir en tryggare plats att bo och verka på.

Vinnarna ska visa på engagemang utöver det vanliga och bidra till trygghet i Östergötland. Prissumman är 180 000 kronor.

Vinnare av Trygghetspriset 2021

De som i år får ta emot Trygghetspriset och delar på de 180 000 kronorna är:

  • Motala Kvinnojour - för sin satsning på jourverksamhet riktad till unga tjejer.
  • Under Kevlaret - för sitt arbete med att få fler killar att våga prata om sina känslor och sånt som är svårt.
  • Samtalsringen - för sina samtalsgrupper med unga män i syfte att få dem att känna sig trygga med att välja sin väg i livet.
  • Guldkant i Söderköping - för sin verksamhet med aktiviteter, där äldre får nya upplevelser och kan känna gemenskap.

- Det görs oerhört mycket bra för att människor ska känna sig trygga i vårt län men många idéer förverkligas aldrig på grund av att finansieringen saknas. Detta vill vi bidra till att ändra på genom Trygghetspriset. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för människor och ta oss an några av våra största utmaningar i samhället, säger Tommy Eklöf, hållbarhetschef, Länsförsäkringar Östgöta.

- Tack vare Trygghetspriset kommer vi kunna sprida vetskap om vår existens och utöka stödmöjligheterna, något som möjliggör stöd till fler tjejer. Då tjejjouren Hilda är en nystartad verksamhet finns det flera delar som vi tidigare planerat för framtiden utifrån vår ekonomiska situation, men som vi nu tack vare detta kan sjösättas redan till hösten, säger Elin Lindsmyr, styrelseledamot, Motala Kvinnojour och Tjejjouren Hilda.

- Precis som andra organisationer och företag har det varit ett tufft år för oss. Det är svårt att nå ut till vår målgrupp när vi inte längre är ute och föreläser, men med Trygghetspriset kan vi dra igång arbetet med en kampanj för att nå ut till fler på ett nytt sätt. Det känns också extra meningsfullt att få uppbackning från just hemtrakterna i Östergötland, säger Mårten Granlund, grundare och verksamhetsansvarig för Under Kevlaret.

Vinnarna har utsetts av en jury som består av medarbetare och kunder hos Länsförsäkringar Östgöta. 

 

Se alla nyheter