Julgåvor för trygghet i Östergötland

Skulle vi bli utan snö till jul kan vi alltid glädja oss åt ett julklappsregn över regionens barn. Länsförsäkringar Östgötas julgåva om 120 000 kronor går till regionala föreningar som jobbar med trygghetsfrågor. I år fokuserar vi extra mycket på barn och ungdomar som lever i ekonomisk utsatthet.

Enligt siffror från Stadsmissionen lever cirka 20 000 östgötska barn i ekonomisk utsatthet. Något som är lika illa året runt, men som känns extra svårt att acceptera just till jul. För femte året i rad avstår Länsförsäkringar Östgötas medarbetare sin julgåva och skänker den till föreningar och initiativ som på olika sätt bidrar till ett bättre och tryggare Östergötland. Totalt har drygt en halv miljon kronor gått till goda regionala julgärningar mellan 2014 och 2019 och trots att effekterna är svåra att mäta, vet vi att pengarna gjort oerhörd nytta genom åren.

En godare jul till fler

Årets julgåva fördelas på åtta olika trygghetsinitiativ från 15 olika orter runt om i Östergötland. Den geografiska spridningen är större än tidigare år och gör att fler östgötar har chansen att få ett tillskott av värme och trygghet i form av julklappar. Medarbetarna på Länsförsäkringar Östgötas olika lokalkontor har utsett vilka lokala initiativ man helst vill stötta och det är också medarbetarna på kontoren som överlämnar gåvan till de lyckliga mottagarna.

Julkänsla är när goda gärningar smittar

Under december månad har åtta checkar överlämnats till nöjda välgörare som alla tacksamt omsätter pengarna i julklappar som leksaker, kläder eller välbehövliga tillskott till julbordet. Sprillans nytt för i år är att vår julgåva inspirerat till fler goda gärningar. Norrköpings, Söderköpings och Finspångs julgåva överlämnades i samarbete med Babya/Lekia som själva valde att hjälpa till ekonomiskt. Babya/Lekias fina insats gör att ännu fler familjer får ta emot julklappar. Fantastiskt roligt tycker vi på Länsförsäkringar Östgöta.

Några av initiativen som förmedlar julgåvan vidare i Östergötland

Mottagare av Länsförsäkringar Östgötas julgåva 2019:

  • Julhjälpen i Norrköping,
  • Kyrkans julinsamling i Finspång
  • Julhjälpen i Söderköping,
  • Julhjälpen i Mjölby med omnejd
  • Kvinnojouren Ellinor och Tjejjouren Beata i Linköping
  • Lions Club i Åtvidaberg
  • Kvinnojouren i Motala
  • Team Ungdom i Kisa

Se alla nyheter