Brandöva hemma!

Årligen dör nästan 100 personer i bränder. De flesta i sina hem. Det vill vi på Länsförsäkringar Östgöta ändra på. För fjärde året i rad uppmanar vi alla att se över sitt brandskydd och brandöva hemma.

Att prata med alla i hushållet om hur man ska göra om det börjar brinna hemma är viktigt. Många av oss brandövar då och då på arbetsplatsen och i skolan. Men ytterst få har gjort det hemma. Nu hoppas vi att så många som möjligt av östgötarna ser över sitt brandskydd hemma och övar på hur man skulle göra om det började brinna i till exempel köket. Så att alla i hushållet kan känna sig trygga och vet vad man ska göra.

Under perioden 25 november – 1 december pågår Sveriges största brandövning i hela landet och drivs av de lokala Länsförsäkringsbolagen.

Var med du också. Det kan rädda livet på dig och din familj!

Så här gör du.

I år kommer dessutom över tvåhundra barn i åldern 6-10 år att utbildas och få diplom som Brandsuperhjältar. I samarbete med Räddningstjänsten Östra Götaland, Stångåstaden, Hyresbostäder i Norrköping och Bostadsbolaget i Mjölby och Hyresgästföreningen har barnen fått lära sig mer om brandsäkerhet för att sprida kunskapen vidare. Kanske bor någon av dem nära dig!

 

Se alla nyheter