Östgötapriset 2019: Här är årets nominerade!

Finspång, Mjölby, Söderköping, Motala, Ljungsbro och Östra Ryd. Bland årets nomineringar till Östgötapriset finns betydligt fler lokala föreningar än någonsin tidigare. Lokalt kundägda Länsförsäkringar Östgötas pris lyfter hjälpsamma hjältar och stöttar hållbara initiativ för ökad trygghet och gemenskap i Östergötland.

Under tävlingsperioden har alla som velat kunna anmäla sitt intresse av att vara med. En nomineringskommitté har sedan gått igenom årets 45 bidrag, varav många var mycket väl kvalificerade för priset. Utifrån givna kriterier har tio kandidater valts ut, vilka nu har möjligheten att ta del av prissumman om hela 175 000 kronor.

De nominerade till Östgötapriset 2019 är:

  • Föreningen Guldkant i Söderköping – gör livet roligare för äldre och delar med sig av glädje och aktiviteter som ger livskvalitet.
  • Skridskotisdag, Finspång – jobbar för att öka jämlikheten inom barnidrott genom att ge elever på Finspångs skolor chansen att åka skridskor en gång i veckan.
  • Trygga Ljungsbro – ökar genom nattvandringar tryggheten för alla och skapar en bättre plats att växa upp på för Ljungsbros ungdomar.
  • Inkluderande Idrott, Linköping – ger alla möjlighet till fysisk aktivitet och socialt umgänge, också personer med någon form av funktionsvariation.
  • Boren City, Motala – En mötesplats för fotboll och umgänge med ambitionen att minska risken för utanförskap och få fler att hitta vägen vidare in i föreningslivet.                         
  • Östra Ryd IF:s integrationsprojekt – har öppnat föreningens dörrar till ensamkommande ungdomar, förenklat integrationen och samtidigt skapat en levande landsbygdsförening.
  • Kvinnojouren Ellinor och Tjejjouren Beata, Linköping – någons viktiga någon. Förutom de kvinnor som utsätts för våld, stöttar initiativet unga tjejer som saknar stöd.
  • Tjejjouren i Norrköping - bedriver en bred verksamhet som på olika sätt stöttar och hjälper utsatta kvinnor och tjejer till en tryggare tillvaro.
  • Ny på landet, Mjölby - erbjuder lägerverksamhet och förenar utbildningar om skog och natur med konkret hjälp in i det östgötska samhället.
  • Byrån mot diskriminering i Östergötland - det grundläggande uppdraget är att arbeta mot diskriminering – och för allas lika värde och rättigheter.

Möt alla de nominerade 2019 här

Vi belönar engagemang för trygghet och gemenskap

Med Östgötapriset vill Länsförsäkringar Östgöta lyfta fram det eller de initiativ som på bästa sätt bidrar till ett tryggare lokalt samhälle med större samhörighet. Initiativet ska ha ett hållbart förhållningssätt, utifrån sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter.

 

-Jag är stolt över de många hjälpsamma människor som på olika sätt bidrar till ett bättre samhällsklimat i Östergötland. Vi är tacksamma över den fina responsen vi fått och vi ser med spänning fram emot att se vilka av alla dessa hjältar som får dela på prissumman. Vinnare är de ju redan allihop, genom de fina insatser de gör, menar Tommy Eklöf.

 

 

Se alla nyheter