Schysst idrott med Länsförsäkringar

Visste du att hela 90 procent av Sveriges ungdomar kommer i kontakt med idrottsföreningar under sin uppväxt? Tillsammans med idrottsföreningarna tar vi vårt ansvar för ett bättre samhälle med vårt koncept Schysst idrott med Länsförsäkringar Kalmar län.

Schysst idrott med Länsförsäkringar

Vi är sedan länge väldigt engagerade i att ge stöd till idrottsföreningar runt om i hela länet. För oss är det viktigt att vårt stöd gör skillnad, inte bara ekonomiskt utan även för att idrotten ska blir schysstare. Tillsammans med klubbarna och föreningarna tar vi vårt ansvar för ett bättre samhälle.

Genom initiativet ”Schysst idrott med Länsförsäkringar Kalmar län” ger vi både stöd och ställer krav på de idrottsföreningar vi sponsrar. Schysst idrott innebär att föreningarna aktivt arbetar med att motverka utanförskap, droger och alkohol, och diskriminering samt med att främja en god anda och ett gott uppförande bland barn, föräldrar och publik. Initiativet inkluderar allt från elitlag inom breda sporter till schackklubbar, rullstolsbasket och fotboll för nyanlända.

Vill du ansöka om sponsring? Klicka Här!

 

Riktlinjer för schysst idrott

• Föreningen arbetar aktivt med att motverka utanförskap och mobbing både i verksamheten och utanför.

• Föreningen arbetar aktivt med att motverka droger, doping och andra otillåtna eller olämpliga substanser.

• Föreningen arbetar aktivt mot alla former av diskriminering.

• Föreningen arbetar aktivt med deltagande barns föräldrar för att främja en god anda och ett gott uppträdande bland både barn, föräldrar och publik.

• Föreningen är öppen för alla barn som är intresserade av medverkan.