Hållbar Inspiratör

Hållbar Inspiratör är ett stipendium på 50 000 kronor som delas ut av Länsförsäkringar Kalmar län till entreprenörer som bidrar till Kalmar läns långsiktiga hållbarhet, och samtidigt kombinerar detta med affärsmässig tillväxt. Det fina med det här priset är att det är invånarna i Kalmar län som nominerar kandidaterna till priset. Vem eller vilka blir du inspirerad av?

På Länsförsäkringar Kalmar län jobbar vi inte med hållbarhet för att det är trendigt. Det ligger helt enkelt i vårt DNA som kundägt bolag. Nu behöver vi din hjälp för att lyfta fram hållbara förebilder som lever och verkar i vårt län. Känner du till ett företag eller en entreprenör som är en fena på att förena affärsmässig tillväxt med långsiktig hållbarhet och som kan inspirera fler att följa deras exempel? Då tycker vi att du ska höra av dig till oss med en nominering.

Allt du behöver göra är att skicka ett mail till vår hållbarhetsansvarig:
jane.wagsater@LFkalmar.se.

Berätta kort i mailet om företaget/entrepenören och vad det är som de gör så bra. Har du möjlighet så får du gärna bifoga kontaktuppgifter till den nominerade. 

Fakta om stipendiet:
Stipendiet på 50 000 kr går årligen till en entreprenör som bidrar till Kalmar läns långsiktiga hållbarhet, och samtidigt kombinerar detta med affärsmässig tillväxt. Entreprenören gynnar utvecklingen i vår region ekonomiskt, miljömässigt och socialt. Nytänkande innovationskraft präglar pristagaren som också inspirerar sin omgivning till att tänka hållbart. Entreprenören visar att det går att kombinera ekonomisk tillväxt med långsiktig hållbarhet i Kalmar län.

För oss, och för de som bor och verkar här i Kalmar län, är det otroligt viktigt med en hållbar utveckling.Vi hoppas att stipendiet ska driva på utvecklingen inom området och fungera som en morot för den som brinner för hållbara affärsmodeller och sliter hårt för sin idé.

Vinnare av Hållbar Inspiratör

2019: Ulla Larsson

2019 års stipendium tilldelades Ulla Larsson som driver Porten café och restaurang i Kalmar. Ulla prisades bland annat för att hon fått ett hundratal personer i arbete, helt anpassat utifrån individens förmåga. Ur ett samhällsekonomiskt perspektiv leder Portens verksamhet till ekonomisk hållbarhet då arbetslöshet och sjukskrivning kostar samhället enorma resurser utöver ett personligt lidande för individen.

Läs mer

2018: Erica och Mikael Anerhaf

2018 tilldelades Hållbar Inspiratör till Erica och Mikael Anerhaf som driver StrandNära Eco Bed & Breakfast på södra Öland. De prisasades bland annat för sitt moderna entreprenörskap som genomsyras av ekologisk hållbarhet, samt deras brinnande engagemang för den öländska landsbygden.

2017: Malin Lundqvist Gunnarsson

Malin Lundqvist Gunnarsson prisades bland annat för sin förmåga att kombinera hållbarhet och tillväxt genom produktion av naturbeteskött, lammskinn och ull från sin KRAV-certifierade fårgård.