Av: Emil Eklund

Årets Hållbara Inspiratör är utsedd: Lindbytvätten prisas för sitt långvariga driv och engagemang

Årets hållbara inspiratör är utsedd: Lindbytvätten prisas för sitt långvariga driv och engagemang Nu är det klart: Länsförsäkringar Kalmar läns årliga stipendium Hållbar Inspiratör tilldelas det öländska familjeföretaget Lindbytvätten. Företaget går i många fall längre än vad myndigheter och kunder kräver i sitt arbete med att minimera sin miljöpåverkan

Hållbar Inspiratör är ett stipendium på 50 000 kronor som delas ut av Länsförsäkringar Kalmar län till en nytänkande och driven entreprenör. Årets stipendium tilldelas familjeföretaget Lindbytvätten som har sitt säte i Lindby på mellersta Öland.
- Med priset Hållbar Inspiratör vill vi på Länsförsäkringar Kalmar län lyfta lokala entreprenörer som förenar långsiktig hållbarhet med affärsmässig tillväxt. Vår förhoppning är att Lindbytvätten och tidigare års vinnare som Ulla Larsson, Erica och Mikael Anerhaf, Malin Lundqvist Gunnarsson och Stina Qubti kan inspirera till ett än mer hållbart företagande i Kalmar län, säger Jane Wågsäter, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Kalmar län.
”En sann inspiratör”
Lindbytvätten prisas för sitt långvariga och gedigna driv och engagemang för hållbarhetsfrågor. Lindbytvätten går i många fall längre än vad myndigheter och kunder kräver och genom sina tjänster och produkter arbetar de ständigt med att minimera sin miljöpåverkan och tar också socialt ansvar för hela kedjan genom leverantörsuppföljning med mera.
Vårt vatten är vårt viktigaste livsmedel och i vår region är just rent vatten och tillgång på vatten en väldigt aktuell och prioriterad fråga. Årets vinnare medverkar i olika samverkansprojekt med bland annat universitet och Södra Cell för att öka cirkulära flöden och minimera användandet av resurser, inklusive vatten.
Företaget arbetar också fokuserat med arbetsmiljö och social hållbarhet, arbetar för ökad mångfald och jämlikhet hos personalen och bidrar lokalt genom sitt samhällsengagemang.
- En sann inspiratör. Så skulle jag sammanfatta årets vinnare, säger Jane Wågsäter, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Kalmar län.

 

Ring eller mejla mig gärna

Dokument & länkar

Fakta om stipendiet:
Stipendiet Hållbar Inspiratör om 50 000 kronor ges ut till en nytänkande och driven entreprenör som har införlivat miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet i sin affärsverksamhet. Stipendiatens verksamhet präglas av innovationskraft och inspirerar sin omgivning genom att tänka och agera hållbart.

Se alla pressmeddelanden