Länsförsäkringar Jönköping storsatsar på framtidens arbetsplats

Sommaren 2023 inleder Länsförsäkringar Jönköping en omfattande ombyggnation på Jönköpingskontoret. Nu är det klart att det blir NCC som blir byggentreprenör.

Länsförsäkringar Jönköping storsatsar på framtidens arbetsplats
Andreas Saltin, affärschef NCC, och Magnus Olsson, vd Länsförsäkringar Jönköping.

Syftet med ombyggnationen är att skapa bästa möjliga förutsättningar för framtiden – för kunderna och medarbetarna. Arbetet väntas vara klart 2026.  

”Länsförsäkringar Jönköping växer. Positivt, men de senaste årens expansion har också gjort oss trångbodda på kontoret i Jönköping. Samtidigt har pandemin lärt oss en hel del om flexibilitet. När vi nu bygger om gör vi det därför i befintliga lokaler, där vi tillsammans med arkitekterna på Yellon skapar nya ytor för framtidens arbetssätt.

Ombyggnationen är en del i vår satsning på att vi ska bli länets mest attraktiva arbetsplats, samtidigt som vi fortsätter att vara en unik, lokal, aktör, nära våra kunder inom bank, försäkring och pension. NCC har bäst mött upp mot våra behov och visioner och det känns mycket bra att nu ha det första spadtaget i sikte.”

Magnus Olsson, vd Länsförsäkringar Jönköping

Fem anbud från olika byggentreprenörer kom in under upphandlingen, som pågått under våren, och där rikstäckande NCC slutligen ansågs mest passande för uppdraget. Lokala entreprenörer kommer praktiskt att stå för majoriteten av utförandet.

Avtalet skrevs under av parterna 22 juni.

”Vi känner oss hedrade att bli valda som samarbetspartner när Länsförsäkringar satsar på renovering av sitt kontor i Jönköping. Vi har lång och bred erfarenhet från renoveringar av den här typen av centralt belägna projekt och ser fram emot att få vara med när Länsförsäkringar nu samlar hela sin verksamhet under ett tak.”

Andreas Saltin, affärschef på NCC i Jönköping.

Lång horisont

Första byggmötet hålls vecka 32. Tidsplanen sträcker sig över 2,5 år. Ombyggnationen, som omfattar alla fem våningsplan, väntas pågå till 2026 och under tiden kommer de över 240 medarbetarna i huset att arbeta delvis på distans.

Lokalerna kommer när de är färdiga att erbjuda fri sittning och aktivitetsbaserat arbetssätt.

Bättre för kunderna

Kunderna kommer fortsatt att kunna göra sina bank- och försäkringsärenden på plats men tidvis kanske behöva ta en annan väg in, medan ombyggnationen pågår. Samtidigt kommer de digitala kanalerna att vara öppna som vanligt.

De färdigställda lokalerna kommer att bli ett märkbart lyft – för framtida besökare.

”Att vi ser att kundbeteendet förändras var ytterligare ett tungt skäl till ombyggnationen. Vi vill ha kundytor optimalt anpassade för kundernas moderna behov, som är alltmer digitala. Samarbetet med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling blir nu också ännu tydligare, då vi kommer att dela vissa ytor med mäklarna. Det blir verkligen ”allt under ett tak”.”

Jannica Edin, projektledare byggnation, Länsförsäkringar Jönköping.

Fr vä: Jesper Rundbäck, chef Ekonomi & Finans, Länsförsäkringar Jönköping, Malin Sonnvik, chef Affärsstöd & HR, Länsförsäkringar Jönköping, Magnus Olsson, vd Länsförsäkringar Jönköping, Jannica Edin, verksamhetsutvecklare Länsförsäkringar Jönköping, Andreas Saltin, affärschef NCC, Mats Larsson, projektchef NCC, Claes-Håkan Jakobsson, konsult, Marcus Gustavsson, platschef NCC, Kenth Waldenby, projektledare Lustgården. 

Dokument & länkar

Se alla pressmeddelanden