Problem med skadedjur?

Du som har din villa eller ditt fritidshus försäkrat hos oss kan få hjälp med sanering av bostadsohyra och skadedjur. Skadedjur kan till exempel vara aktiva getingbon, levande myror, råttor och möss. Här kan du läsa mer om vilken hjälp du kan få genom din försäkring.

Problem med skadedjur?

Vad kan jag själv göra?

Det finns många bra åtgärder du kan testa göra själv innan du anmäler skadan. Här kan du läsa om olika skadedjur och få tips på hur du förebygger. 

Förebygg skadedjur

Hur gäller försäkringen?

Om du har en försäkring hos oss för bostadshus eller fritidshus, så ingår skydd för bekämpning av levande insekter, aktiva getingbon, levande myror, råttor och möss inom och i direkt anslutning till bostadshuset. Försäkringen täcker skadedjursbekämpning av lösöre inom bostadshuset med undantag för kläder, textilier och matvaror. Kostnaden ska inrymmas i försäkringsbeloppet och får inte överstiga egendomens värde.

Du betalar ingen självrisk vid sanering av skadedjur eller ohyra.

Gå gärna igenom villkoren för din boendeförsäkring och ditt försäkringsbrev. I villkoren under momentet L. Skadedjur finns information om vad som gäller för just din försäkring.

Beställ skadedjursbekämpning

Du som har din villa eller ditt fritidshus försäkrat hos Länsförsäkringar Jönköping - gör så här för att få hjälp med skadeanmälan och skadedjursbekämpning:

  • Ring 0101-729 729 så hjälper vi dig eller
  • fyll i formuläret genom att klicka på den blå knappen nedan

 

Att tänka på!

ROT-avdraget kan normalt inte utnyttjas vid en försäkringsskada. Kontakta Skatteverket för mer information.

Är du lantbrukskund hos Länsförsäkringar Jönköping?

Du som har en gårds- eller lantbruksförsäkring kan vid problem med skadedjur i dina privatbostäder kontakta oss på telefonnummer 0101-729 729 eller anmäl här.

Är du företagskund hos Länsförsäkringar Jönköping?

Försäkringen gäller för bekämpning av bostadsohyra i försäkrad fastighetsyta som är avsedd för bostad och är i bruk (om det anges i ditt försäkringsbrev).

Du som fastighetsägare har även möjlighet att teckna separat avtal med Länsförsäkringars egna skadedjursbekämpningsbolag för de delar som försäkringen inte omfattar. För mer information, kontakta oss på 0101-729 729 alternativt mejla oss på skadedjur@lansforsakringar.se så kan vi berätta mer.

Länsförsäkringar Jönköping samarbetar med Skadedjursbekämpning i Väst som är en del av Länsförsäkringar. Samarbetsavtalet omfattar privata villor och fritidshus. Länsförsäkringar Jönköping har två skadedjurstekniker på plats och all expertis samlad under samma tak.

Är du kund i ett annat länsförsäkringsbolag ska du kontakta ditt lokala bolag för information om vart du ska vända dig. Scrolla längst ner på den här sidan till "Välj annat länsförsäkringsbolag" och välj bolag. 

Andra skador i hemmet eller på dina saker