Student

Trygghet för dig som studerar

Försäkringen för dig som är student med eget boende

Försäkringen för dig som är student med eget boende. Här kan du ta reda på vad din försäkring kostar och hur du tecknar den. Du kan också kontakta oss så hjälper vi till att hitta en lösning som passar dig och dina behov.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser.

Hemförsäkring för studenter

Ska du plugga vidare efter gymnasiet och flytta hemifrån behöver du en egen försäkring för ditt hem och dina saker, eftersom dina föräldrars hemförsäkring inte gäller. I vår studentförsäkring ingår också ett skydd om olyckan skulle vara framme när du reser utomlands.

Vi har skapat en förmånlig studentförsäkring för dig som studerar, som innehåller allt en student behöver för en trygg och enkel vardag.

 
Studentförsäkring för studerande på Högskolan i Jönköping

Vår studentförsäkring vänder sig till dig som studerar på Högskolan i Jönköping och har flyttat hemifrån. Den är framtagen i samarbete med Jönköpings studentkår som en medlemsförmån. Du får

  • hemförsäkring
  • allrisk för lösegendom
  • olycksfallsförsäkring för dig
  • utökat reseskydd

Priset för vår studentförsäkring är 457 kronor per halvår.

Studier utomlands - komplettera försäkringen

Planerar du att studera utomlands, då behöver du komplettera med en extra försäkring.

Läs mer om hur du försäkrar dig vid utlandsstudier 

 

Ska du flytta - kom ihåg att anmäla din nya adress!

Kom ihåg att anmäla din flytt till Skatteverket och undvik onödigt krångel. Du som flyttar för att studera på universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Om du har e-legitimation kan du snabbt och enkelt göra din flyttanmälan med Skatteverkets e-tjänst.

Läs mer och anmäl din flytt hos Skatteverket

lf_toppbild_flytt_1200x648.jpg

Komplettera grundskyddet i din studentförsäkring

Studentförsäkringen innehåller ett bra skydd för de allra flesta händelser men ibland kan du behöva förbättra skyddet ytterligare. Kanske har du ett dyrbart föremål eller en samling som är värd mer än 200 000 kr som du behöver en särskild försäkring för. Läs mer om våra tilläggsförsäkringar på vår sida om hemförsäkring.

 


Viktig information om studentförsäkring

Här hittar du bland annat villkor och förköpsinformation och annan information som det är viktigt att du läser. Spara gärna ner eller skriv ut den så har du den tillgänglig.


Är du redan kund?

Logga in för att se dina försäkringar

När du loggar in på Mina sidor får du en överblick över dina aktuella försäkringar. Du kan också enkelt hantera din ekonomi med full tillgång till alla dina banktjänster.

 

Anmäl skada

Har du råkat ut för skada eller drabbats av inbrott kan du anmäla det direkt. 

Mer om skadeanmälan