Därför behöver du som småföretagare en företagsförsäkring

Många småföretagare väljer ofta själva när de går till och från jobbet och den fysiska arbetsplatsen varierar. När gränserna mellan arbete och fritid blir flytande kan det vara svårt att förstå vilken försäkring som faktiskt skyddar vad. Vi förklarar varför du behöver en företagsförsäkring.

Skyddar föremål som tillhör företaget

Om du vill vara säker på att din jobbmobil, jobbdator och andra prylar som tillhör företaget är skyddade när olyckan är framme är det viktigt att du kollar upp hur din företagsförsäkring fungerar. Och att du faktiskt har en företagsförsäkring. Om du sitter hemma och jobbar och råkar spilla kaffe över datorn som du har köpt genom företaget, behöver du ersätta datorn själv om du inte har en företagsförsäkring. Din hemförsäkring ger inget skydd eftersom datorn tillhör företaget.

Om du blir skadeståndsskyldig

Om du skulle göra ett misstag som kommer att kosta din kund pengar eller om du hamnar i en tvist och blir skadeståndsskyldig, ger företagsförsäkringen dig skydd.

När du förlorar intäkter på grund av driftstörning

Om din dator går sönder och du missar värdefull arbetstid eller om verksamheten blir lidande på grund av ett elavbrott, kan du få möjlighet till ersättning genom din företagsförsäkring.

 

Behöver du en försäkring som ger dig och ditt företag skydd? Vi har en av marknadens lägsta självrisker för små tjänsteföretag.

Se alla nyheter