Illustration av par som drömmer om att köpa bil och funderar på att ansöka om ett billån.
Illustration av par som drömmer om att köpa bil och funderar på att ansöka om ett billån.

Billån

När du planerar att köpa ny bil är det bra att ha finansieringen klar. Vi hjälper dig att finansiera ditt nästa billån via en auktoriserad och godkänd bilåterförsäljare.

  • Tryggt och smidigt billån
  • Finansieringen och ansökan görs hos Wasa Kredit

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Foto av bil på dimmig väg.

Delbetala ditt bilköp

När du planerar att köpa ny bil är det bra att ha finansieringen klar. Med ett lånelöfte vet du hur mycket din nya bil får kosta och du är inte beroende av finansiering via återförsäljaren.

Vi erbjuder dig som privatperson en möjlighet att få ett lånelöfte för att kunna köpa bil på avbetalning. En av fördelarna för dig med avbetalning är att du använder bilen som säkerhet. Finansieringen görs genom Wasa Kredit, som ingår i länsförsäkringsgruppen.

Du kan låna upp till 80 procent av objektets värde, betala resten kontant eller byta in ditt gamla fordon. Lånesumman delas upp i flera avbetalningar, som fördelas över en viss period och betalas tillbaka med ränta och avgifter.

Lånet kan användas för fordonsköp via auktoriserad och godkänd återförsäljare, inte för köp mellan privatpersoner.

Det går också att söka ett lånelöfte för andra registrerade fordon såsom mc, husvagn och husbil.

Aktuell ränta är för närvarande 7,95%.

Hur det går till

Innan du börjar leta ny bil kan du kontakta oss och ansöka om ett lånelöfte. När du sedan bestämt dig för vilken bil du vill köpa genom avbetalning hjälper vi dig att genom Wasa Kredit teckna ett lån med bilen som säkerhet. Du kan kontakta Wasa Kredit direkt på 08-635 36 55. Har du generella frågor kan du även mejla oss på billan@wasakredit.se.

Från oss får du de underlag och dokument du behöver ta med dig till återförsäljaren för att genomföra ditt köp på ett enkelt sätt.

När du tecknar ett lån genom oss istället för exempelvis hos en bilåterförsäljare får du alla dina banktjänster och eventuella övriga lån samlat på ett och samma ställe, och du får en bra överblick.

Steg för steg

  • Du som kund ansöker och blir godkänd för ett lånelöfte hos Wasa Kredit.
  • När du hittat fordonet du vill köpa kontaktar du Wasa Kredit och bifogar kompletterande uppgifter såsom organisationsnummer till fordonsåterförsäljaren, registreringsnummer på bilen, mätarställning och det exakta priset på bilen. Vi önskar även att få in en offert på bilen.
  • Wasa kredit färdigställer avtalet och mejlar ut handlingarna till dig som kund.
  • Du som kund och fordonsåterförsäljaren signerar avtalshandlingarna tillsammans och bilen levereras.
  • Wasa kredit betalar ut det finansierade beloppet direkt till fordonsåterförsäljaren.

Snabbfakta om billån

Rörlig ränta 7,95 %*

*Den effektiva räntan är 8,78 % vid ett inköpspris på 300 000 kronor och ett finansierat belopp på 240 000 kronor (kontantinsats 60 000 kronor). Beräknat på 7,95 % årlig ränta (f.n.) i 5 år med månadsbetalningar om 4906 kronor, uppläggningsavgift 595 kronor och en administrativ avgift på 45 kronor per månad (oktober 2023). Det totala beloppet, vid oförändrad ränta blir 294 931 kronor. Kreditgivare är Wasa Kredit AB Org.nr: 556311-9204.