Gävle Bilrikt AB första mottagare av vårt nya Hållbarhetspris

Med vårt nya och egna hållbarhetspris vill vi uppmuntra små och medelstora företag som har ett tydligt hållbarhetstänk i sin verksamhet. Priset delades ut för första gången 3 februari 2022 och vi började med att titta närmare på de bilverkstäder vi samarbetar med. Ett företag som stod ut i mängden var Gävle Bilrikt, som inte bara lever upp till våra hårt ställda krav utan även har egna starka ambitioner inom hållbarhetsfrågan.

Gävle Bilrikt AB fick, förutom äran, ta emot 25 000 kronor som de i sin tur fick skänka till ett välgörande ändamål. Valet föll på korpföreningen KF Heros i Gävle, en förening inom paraidrott med bra bredd och verksamhet inom flera idrotter. De bjuder in till både rörelseglädje och gemenskap, något vi på Länsförsäkringar mer än gärna står bakom. Tillsammans med grannföretaget Påbyggargruppen i Gävle, dubblade de summan till 50 000 kronor.

– Vi är övertygade om att det är tillsammans vi gör störst skillnad när vi vill skapa ett tryggt och hållbart samhälle, säger Ann-Sofie Wesslén-Weiler, Hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Gävleborg. Genom inspiration och uppmuntran tror vi att goda initiativ leder till att fler vill bli bättre och göra fler insatser. Att den ekonomiska vinsten i priset inte hamnar hos det vinnande företaget kanske verkar lite krångligt, men vi är övertygade om att det inspirerar företaget när de kan stötta en förening med medel som annars kanske inte finns. Dessutom är vi många idag som värdesätter när företag visar att man bryr sig, så bara att synas med den här frågan har ett värde i sig.

– Det är viktigt att belysa goda insatser, fortsätter Ann-Sofie. Desto fler som känner att man får lampan på sig och att någon annan uppskattar det man gör, desto fler kommer att vilja göra bra saker i vårt län. Hållbarhetspriset är förvisso ett förhållandevis litet verktyg, tillägger hon, men inte desto mindre viktigt. Man ska inte förringa effekten av ringar på vattnet.

Läs mer om Länsförsäkringar Gävleborgs Hållbarhetspris

Har du funderingar, kontakta mig gärna!

Se alla nyheter