Illustration av en kvinnlig student med cykel, resväska, tv-spel och kurslitteratur, allt försäkrat med studentförsäkringen.
Illustration av en kvinnlig student med cykel, resväska, tv-spel och kurslitteratur, allt försäkrat med studentförsäkringen.

Hemförsäkring student

Prisvärd hemförsäkring för studenter som täcker allt du vill skydda - ditt hem, dina saker och dig själv. Med oss kan du känna dig trygg.

  • Enkelt och tryggt till ett bra pris
  • 45 dagars reseskydd ingår
  • Låg självrisk
Köp försäkring
Vi kan komma att kontakta dig för att hjälpa dig vidare.

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

När du flyttar hemifrån

När du flyttar hemifrån är det viktigt att du har en hemförsäkring. Även om du inte bor så stort eller har så mycket saker vill vi att du ska kunna ta del av den trygghet som du får med en hemförsäkring. Du får även en reseförsäkring som gäller i hela världen i 45 dagar. 

Vår studentförsäkring kan du teckna upp till 25års ålder, vi ger dig halva priset på försäkringen ditt första år. Erbjudandet kan bara nyttjas en gång och av dig som ska teckna din första hemförsäkring. 

Hemförsäkringen innehåller 

  • En fullvärdesförsäkring för din egendom
  • Allriskskydd
  • Utökat reseskydd

Studentförsäkring - för en trygg och enkel vardag

Studerar du utomlands?

Planerar du att studera utomlands, då behöver du komplettera med en extra försäkring.

Läs mer om hur du försäkrar dig vid utlandsstudier

Ska du flytta - kom ihåg att anmäla din nya adress!

Kom ihåg att anmäla din flytt till Skatteverket och undvik onödigt krångel. Du som flyttar för att studera på universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundreglen är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter. 

Om du har e-legitimation kan du snabbt och enkelt göra din flyttanmälan med Skatteverkets e-tjänst.

Läs mer och anmäl din flytt hos Skatteverket

När gäller allriskförsäkringen?

Allrisken skyddar dig och ger ersättning när oturen är framme. Kortfattat kan man säga att den ersätter skador som inträffat genom en plötslig och oförutsedd händelse. Om du till exempel:

  • tappar mobilen i marken så att den går sönder
  • råkar sätta dig på dina glasögon
  • spiller kaffe över din laptop

Den täcker dina saker, upp till 100 000 kronor, och värdehandlingar upp till 10 000 kronor. En värdehandling är till exempel en biljett eller presentkort. Försäkringen gäller även utomlands under resans första 45 dagar.

I våra hemförsäkringar för hyresrätt och bostadsrätt gäller allriskförsäkringen för dina saker och värdehandlingar. I villahemförsäkringen omfattas även huset och tomten.

Är du osäker på vilken hemförsäkring du behöver? Jämför hemförsäkring och hitta den som är rätt för dig och ditt boende.

cyklist i stadstrafik

Cykelförsäkring ingår i studentförsäkringen

Med hemförsäkring hos oss är också din cykel försäkrad för stöld och skadegörelse, utan att du behöver göra något särskilt tillägg.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om hemförsäkring för student