Vi säger grattis till Digitala Samtal - vinnare av Blue Health Prize 2021

Idag har vi delat ut priset Blue Health Prize 2021.

BlueHealth Prize är ett nyinstiftat pris från Länsförsäkringar Blekinge som går ut på att uppmärksamma de goda initiativ som görs och samtidigt stimulera till ökad entreprenörsanda inom området.

På sikt har vi självkörande bilar och uppkopplade hem som upptäcker olyckan innan den är framme. Men saker är saker. Vi får inte glömma bort oss själva. Det mesta pekar på att vår hälsa är nästa område som kommer att innebära stora kostnader – för både försäkringsbolag och samhället.

Många av dagens sjukdomstillstånd går att förebygga och det bästa är förstås om vi kan hålla oss friska. Och där kommer ny teknik att spela en avgörande roll. Därför arbetar Länsförsäkringar som bank och försäkringsbolag redan med ett flertal hälsofrämjande tjänster – men det behövs fler. Med priset inom ehälsa vill vi uppmärksamma de goda initiativ som görs och samtidigt stimulera till ökad entreprenörsanda inom området, säger Renée Skogersson, kommunikationschef på Länsförsäkringar Blekinge.

Vi säger stort grattis till vinnare av Blue Health Prize 2021- Digitala Samtal, som vinner med motiveringen;

Med affärsmässighet och lyhördhet utvecklar detta bolag verktyg som förändrar liv på riktigt utan att kräva mer resurser. Utifrån marknadens behov kan tjänsterna skalas upp och tillföra mjuka värden i en hårt pressad miljö, samt öppna för ökat lärande. En lösning som underlättar före, efter och under arbetets gång. Innovativt, stringent och viktigt!

Läs mer om Digitala samtal

De tre finalisterna var;

Digitala samtal

Karskronaföretaget Digitala samtal erbjuder ett komplett digitalt samtalsstöd genom ett molnbaserat verktyg som fungerar i alla typer av enheter. Läs mer om Digitala samtal

I-Balans

Karlskronabaserade I-Balans erbjuder ett webbaserat stödbehovsmätningsprogram för genomförande av bedömning, sammanställning och analys samt konsulttjänst.

Trygga klassen (Lotusmodellen)

Sölvesborgsbaserade Lotusmodellen förebygger med sin digitala plattform “Trygga Klassen” utanförskap, droger, kriminalitet och psykisk ohälsa i skolor.

Se alla nyheter