Undvik vattenskador

3000 kronor i installationsbidrag för vattenfelsbrytare

Alla som har en villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen och installerar en vattenfelsbrytare som uppfyller våra krav kan få installationsbidrag från oss.

Spara pengar och slipp vattenskador

Med en vattenfelsbrytare hemma stängs vattnet till hela huset av både vid större och mindre läckage. Då kan du även enkelt stänga av vattnet helt när du inte är hemma. Beroende på modell kan detta kopplas till en knapp på väggen, till när du låser ytterdörren från utsidan eller till och med huslarmet. Vattenfelsbrytaren är enkel att installera men det ska ändå göras av en VVS-installatör. Det är bra att känna till att en vattenfelsbrytare inte har någon effekt om en läcka uppstår på avloppssidan eller på värmesystemet.

Erbjudandet gäller till och med 31 december 2022 för alla som har en villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen.

Prisexempel för att installera vattenfelsbrytare

 
Vattenfelsbrytare 7 000 - 9 000 kr
Installation 1 200 kr
ROT-avdrag - 360 kr
Installationsbidrag - 3 000 kr
Totalt 4 840 - 6 840 kr

Reducerad självrisk

Om du har en, av oss godkänd, vattenfelsbrytare installerad på huvudledningen, minskas din självrisk med grundsjälvrisken om du får en skada på ledningssystemet för tappvatten och dess anslutningar till t.ex. tvättställ, disk- eller tvättmaskin, och varmvattenberedare.

Rabatt på din försäkringspremie

Om du har en, av oss godkänd, vattenfelsbrytare installerad på huvudledningen kan det också sänka din premie på villabyggnaden med upp till 10 procent.

Använd rabatten

Erbjudande till kunder i Länsförsäkringar Bergslagen

Alla som har en villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen och installerar en vattenfelsbrytare som uppfyller våra krav kan få installationsbidrag från oss.

För att installera en vattenfelsbrytare kontaktar du din lokala VVS-installatör. När vattenfelsbrytaren är monterad intygar VVS-installatören detta på vår ansökningsblankett. Den skickar du till oss tillsammans med fakturan för installationen och inom ett par dagar har du pengarna utbetalade på ditt konto. Vårt erbjudande gäller till och med 31 december 2022.

Fyll i ansökan och skicka till oss

Våra krav på installationen

För att du ska få installationsbidrag från Länsförsäkringar Bergslagen är det viktigt att du har din villa- eller fritidshuförsäkring hos oss.

Det är också viktigt att den vattenfelsbrytare du väljer att installera följer våra krav. Kontrollera noga hos din VVS-installatör så att vattenfelsbrytare uppfyller dessa krav:

  • Vat­tenfelsbrytaren ska ha inbyggd flödes- eller tryckmätning som stänger vid kontinuerligt flöde.
  • Mätnoggrannheten ska vara ett minimiflöde på 0,5 liter per timme eller lägre.
  • Vattenfelsbrytaren ska monteras på huvudvattenledningen efter vattenmätaren.

Förslag på modeller

Tillverkare Modell Webbplats
Vatette Vatette vattenfelsbrytare vatette.se
Leakomatic Leakomatic M4i lakomatic.com
Grohe Sens Guard  

grohe.se

Instruktioner till VVS-installatören

För att installationen av vattenfelsbrytaren ska uppfylla våra krav ska VVS-installatören följa dessa instruktioner:

  • Vattenfelsbrytaren ska installeras på huvudvattenledningen i villabyggnaden.
  • Vattenfelsbrytaren ska ha inbyggd flödes- eller tryckmätning som stänger vid kontinuerligt flöde.
  • Mätnoggrannheten ska vara ett minimiflöde på 0,5 l per timme eller lägre.
  • Vattenfelsbrytaren får inte monteras före eventuell vattenmätare.
  • Om fastigheten innehåller fastbränsle-eldad värmeanläggning (ved, flis, pellets) ska eventuell temperaturbegränsare eller sprinkler till denna ha ett säkerställt flöde även vid stängd vattenavstängare (by-pass).

Kunder berättar

Icons/70px/Quotation-mark-70
Det var otroligt tufft att få en så stor vattenskada. Vi fick bo i husvagnen på tomten i flera månader medan hantverkarna reparerade undervåningen. Jag önskar att alla installerade en vattenfelsbrytare så de slapp gå igenom det vi gjorde.
Börje Larsson från Dyltabruk

Kontakta våra skadeförebyggare

Pontus Asp

Skadeförebyggare Privat

Telefon: 021-19 02 76
Mobil: 072-238 85 90
E-post: pontus.asp@lfbergslagen.se


Länsförsäkringar Bergslagen