Undvik vattenskador

Installationsbidrag för vattenfelsbrytare

Alla som har en villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen och installerar en vattenfelsbrytare som är typgodkänd av Rise kan få installationsbidrag från oss.

Spara pengar och slipp vattenskador

Med en vattenfelsbrytare hemma stängs vattnet till hela huset av både vid större och mindre läckage. Då kan du även enkelt stänga av vattnet helt när du inte är hemma. Vattenfelsbrytaren är enkel att installera men det ska ändå göras av en VVS-installatör. Det är bra att känna till att en vattenfelsbrytare inte har någon effekt om en läcka uppstår på avloppssidan eller på värmesystemet.

Ordinarie erbjudandet om 3.000 kronor i installationsbidrag gäller till och med 31 december 2023 för alla som har en villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen.

Använd rabatten

Erbjudande till kunder i Länsförsäkringar Bergslagen

Alla som har en villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen och installerar en vattenfelsbrytare som är typgodkänd av Rise kan få installationsbidrag från oss.

För att installera en vattenfelsbrytare kontaktar du din lokala VVS-installatör. När vattenfelsbrytaren är monterad intygar VVS-installatören detta på vår ansökningsblankett. Den skickar du till oss tillsammans med fakturan för installationen och inom ett par dagar har du pengarna utbetalade på ditt konto. Vårt erbjudande gäller till och med 31 december 2023.

Fyll i ansökan och skicka till oss

Reducerad självrisk

Om du har en typgodkänd vattenfelsbrytare installerad på huvudledningen, minskas din självrisk med grundsjälvrisken om du får en skada på ledningssystemet för tappvatten och dess anslutningar till t.ex. tvättställ, disk- eller tvättmaskin, och varmvattenberedare.

Våra krav på installationen

Instruktioner till VVS-installatören

För att installationen av vattenfelsbrytaren ska uppfylla våra krav ska VVS-installatören följa dessa instruktioner:

  • Vattenfelsbrytaren ska installeras på huvudvattenledningen i villabyggnaden.
  • Vattenfelsbrytaren ska ha inbyggd flödes- eller tryckmätning som stänger vid kontinuerligt flöde.
  • Vattenfelsbrytaren får inte monteras före eventuell vattenmätare.
  • Om fastigheten innehåller fastbränsle-eldad värmeanläggning (ved, flis, pellets) ska eventuell temperaturbegränsare eller sprinkler till denna ha ett säkerställt flöde även vid stängd vattenavstängare (by-pass).
  • Vattenfelsbrytaren ska vara typgodkänd av Rise.

Kunder berättar

Icons/70px/Quotation-mark-70
Det var otroligt tufft att få en så stor vattenskada. Vi fick bo i husvagnen på tomten i flera månader medan hantverkarna reparerade undervåningen. Jag önskar att alla installerade en vattenfelsbrytare så de slapp gå igenom det vi gjorde.
Börje Larsson från Dyltabruk

Länsförsäkringar Bergslagen