Åskskydd för villaägare

Installationsbidrag för åsk- och överspänningsskydd

Varje år orsakar åsk- och blixtnedslag stor ekonomisk skada för det svenska samhället. Det är också en av de vanligaste skadeorsakerna till att du som kund väljer att kontakta oss. Därför har vi tillsammans med Mericon Sverige tagit fram ett förmånligt erbjudande där du kan beställa ett överspänningsskydd med installation från 4.000 kronor.

Vad är överspänningsskydd?

Ett överspänningsskydd leder överspänningar till elnätets jord i stället för vidare in i huset där det kan göra skada på din elektroniska utrustning. Skyddet monteras i de allra flesta fall i elcentralen och fungerar som en sorts säkerhetsventil för elnätet.

Varför bör jag installera överspänningsskydd i min villa?

– I nio fall av tio är det överspänningar som kommer in via el- och teleledningar som orsakar skador. Blixtnedslag i närheten av en bostad kan ge skador på elkablar och elektronik som datorer och tv men också på övrig utrustning som till exempel kyl, frys och robotgräsklippare. Genom att låta ett auktoriserat elföretag installera överspänningsskydd kan du skydda dig mot de flesta åskskadorna, säger Niklas Adolfsson, skadeförebyggare på Länsförsäkringar Bergslagen.

Om erbjudandet

Du som har försäkrat en villa eller fritidshus hos oss på Länsförsäkringar Bergslagen kan köpa ett överspänningsskydd med installation från 4.000 kronor inklusive moms förutsatt att du är berättigad till ROT-avdrag. 

Vad kostar det?

Priset för Länsförsäkringar Bergslagens villaförsäkringskunder inom tätort:

  • 4.000 kr efter rot-avdrag (ordinarie cirkapris 5.900 kr inklusive moms)

Priset för Länsförsäkringar Bergslagens villaförsäkringskunder utanför tätort:

  • 7.550 kr efter rot-rotavdrag för huvudbyggnad (ordinarie cirkapris 11.000 kr inklusive moms)
  • 3.550 kr för respektive tillkommande byggnad på fastigheten (ordinarie cirkapris 5.250 kr inklusive moms)

Så beställer du

Du beställer ditt överspänningsskydd med installation på Mericons hemsida via länken nedan. När du gjort din beställning kommer du inom två veckor att bli kontaktad av behörig elinstallatör från Elkedjan för tidsbokning av installationen.

Till erbjudandet hos Mericon

Guldkundsrabatt: Ytterligare 2.000 kronor på installationsbidraget

Som Guldkund med din villaförsäkring eller fritidshusförsäkring hos Länsförsäkringar Bergslagen får du ytterligare 2.000 kronor i rabatt på installationsbidraget för åsk- och överspänningsskydd och betalar då bara 2.000 kronor. Erbjudandet gäller till och med 31 augusti 2022. Läs mer om hur du blir Guldkund

Ansök om guldkundsrabatten härLänsförsäkringar Bergslagen