Förebygga skador och olyckor

 

Undvik strul och spara pengar med våra tips och råd

På Länsförsäkringar arbetar vi dagligen med att hjälpa kunder som råkat ut för olika typer av skador. Många av dem hade kunnat undvikas med förebyggande åtgärder. Genom åren har vi fått stor kunskap i var riskerna finns och här har vi samlat goda råd och tips för att hjälpa dig slippa tråkigheter. 

Webbshop – säkerhetsprodukter

I vår webbshop har får du information om och kan köpa bra säkerhetsprodukter som hjälper dig att undvika eller minska skador om olyckan är framme.


Råd och tips

Bränder

På några minuter kan en brand övertända ditt hem.


Kunder berättar

Jag rusade in i köket - grannen visste inte ens att det brann

Jag kom hem sent en kväll och såg att det brann på grannens köksbord. Jag plingade på men ingen öppnade. Då sprang jag hem och hämtade brandsläckaren. Samtidigt som jag slog sönder rutan öppnades dörren, jag knuffade dem åt sidan och sprang in och släckte elden. De hade gått och lagt sig och glömt släcka ljusen. De var så tacksamma att elden inte hann sprida sig till mer än köksbordet.

Tur i oturen när Isabel stoppade gaffeln i brödrosten

Det var lördagsmorgon och jag vände mig om i bara några sekunder för att hämta kaffet. Helt plötsligt blir allt svart hemma. Jag vänder mig till barnen som sitter vid matbordet, där står Isabel med en gaffel i brödrosten och försöker få upp sista brödskivan. Åh vad rädd jag blev, som tur var så slog jordfelsbrytaren till som jag installerade förra året. Det räddade nog Isabel.