Kontakta oss

Informationen gäller för Länsförsäkringar Västerbotten

Umeå

Handlägger: Privat, Företag och Lantbruk

Ring oss

Vardagar 8-17 (sommaröppettider: 15/6-15/8 8-16)

Sponsring och samarbeten: 

Läs mer och ansök här

Teckna privat försäkring, efter kontorstid

Besök oss

Nygatan 19

Vardagar 8-17 (sommaröppettider: 15/6-15/8 8-16)

Postadress

Box 153 

901 04, Umeå

E-post

info@LFvasterbotten.se
Våra kontaktpersoner

Viktiga telefonnummer

Telefonbanken

De automatiska tjänsterna är tillgängliga dygnet runt och personlig service har öppet alla dagar 8.00-22.00.

Skadeanmälan

Dagtid:
Skadejour övriga tider:

Vid skada utomlands

Från utlandet ringer du SOS International:

Öppettider: Dygnet runt

Spärra kort

Öppettider: Dygnet runt

Ringer du från utlandet, lägg till +46 och ta bort första nollan.

Ställ en fråga eller boka rådgivning

Vill du skicka e-post med en fråga?

Här kan du skicka e-post genom att fylla i formuläret.

Vanliga frågor & svar

 • Försäkringar

  Swish handel passar företag, föreningar, organisationer och myndigheter som säljer varor och tjänster till privatpersoner i webbutik eller mobilapp och vill erbjuda ett smidigt betalsätt.

 • Försäkringar

  Just nu pågår bedrägerisamtal

  Det kan förekomma att bankkunder blir uppringda av bedragare, ofta engelsktalande, som uppger sig ringa från Länsförsäkringar. Bedragarna säger att de ska stoppa ett påstått bedrägeri på kundens konto eller kort, och frågar efter kundens inloggningsuppgifter. Bedragarna använder sedan uppgifterna för att stjäla pengar från kontot.

  Om du får ett sådant samtal, lägg på luren utan att lämna ifrån dig någon information.

 • Försäkringar

  Det är i huvudsak ett produktnamn för att särskilja den från andra produkter.

  Vi erbjuder två olika tjänstepensionsplaner: Friplan Start för egenföretagare utan anställda och Friplan för små och medelstora företag med anställda.

  Start i namnet Friplan Start indikerar att det är ett snabbt och enkelt sätt att komma igång med din tjänstepension genom att teckna den direkt på webben.

 • Försäkringar

  Fråga: Min cykel står ganska långt ifrån var någon bor och jag har inte något bra ställe att låsa fast den i som exempelvis en lyktstolpe. Funkar det att gjuta in något metallstycke i betong, eller gjuta in ett rejält cykellås som jag sedan kan låsa fast cykeln i med ett annat lås?  Hur tjock skall det vara så att tjuven inte bara enkelt kan såga av det med en batteridriven vinkelslip? Vi har problem med stölder på området så jag behöver ta i ordentligt.

  Svar: Vi rekommenderar att du låser cykeln med ett certifierat cykellås eller hänglås och kätting med säkerhetsklass 2. Har du inget föremål att låsa fast cykeln i kanske du ska överväga att ställa in den i hemmet/garaget? Att gjuta in ett metallstycke i en betongplatta är förstås en väg, och ett säkerhetslås klass 2 sågar man inte av med en vinkelslip – i alla fall inte i en handvändning.

  Om du har en dyrare cykel bör du kolla upp att den omfattas av din hemförsäkring – det kan behövas en tilläggsförsäkring.

  Övriga tips:

  • Märk och registrera din cykel med hjälp av SSF DNA-märkning och/eller SSF Stöldskyddsregister.
  • Lås in cykeln när du inte använder den.
  • Var noggrann när du köper en begagnad cykel. Om du köper en stulen cykel riskerar du att få återlämna den utan att få tillbaka köpeskillingen. Du kan inte längre hävda att du har köpt något i god tro.
 • Försäkringar

  Du kan anmäla en eller flera som administratörer av tjänstepensioner via internettjänsten. Har du ett BankID eller ett Mobilt BankID hittar du ansökan här.

 • Försäkringar

  För att avanmäla en anställd i Administrera tjänstepensioner klickar du på Anmäl avgång. Du anger från vilken månad det ska gälla och bekräftar.

 • Försäkringar

  För att anmäla ny lön i Mina Sidor Företag klickar du på Pension, Administrera Tjänstepensioner ”Anmäl löneändring”, anger den nya lönen och bekräftar ändringen. Tänk på att ange årslön - pensionsmedförande lön på årsbas.

  Finns det många anställda som du ska registrera ny lön på att se till att spara och skicka iväg regelbundet. Av säkerhetsskäl varar ett inloggningstillfälle i ca 15 min, är du inloggad längre behöver du förnya sessionen.

 • Försäkringar

  Kategori används ofta av större företag och innebär att företaget kan dela in sina anställda i olika grupper. Anledningen till indelningen kan vara bokföringsmässig eller att olika kategorier har olika pensionsvillkor. Olika utskrifter är sedan sorterade efter kategoriindelningen. En kategori kan vara t ex "Tjänsteman".

  Om inget anges så blir det standard "samtliga anställda".

Till frågor och svar


Övrig information

Om vi inte är överens

Om du är missnöjd med ett beslut eller hanteringen av ett ärende som rör våra produkter och tjänster för försäkring och bank kan du vända dig till oss. Vi är naturligtvis beredda att ompröva beslut om det tillkommit nya omständigheter eller om vi missförstått varandra.

Enklaste och snabbaste sättet att få rättelse är att vända sig till den person som handlagt ärendet. Om du inte vet vem som handlagt ärendet eller om det gäller något annat kan du vända dig till oss via telefon, e-post, brev eller göra ett besök på vårt kontor. Skickar du ett brev eller e-post kan du märka det med ”Klagomål”.

Mer information om vi inte är överens