Skridskokompis i samarbete med Färjestad BK

Färjestad BK och Länsförsäkringar Värmland vill inspirera barn och unga i rörelse. Därför kör vi för fjärde gången det uppskattade projektet "Skridskokompis". Projektet ger värmländska barn från förskoleklass till årskurs 3 möjlighet att under två timmar komma till Löfbergs Arena och under lättsamma former prova på att åka skridskor.

barn som sitter på isen i ishockeyutrustning

Målsättningen är att aktiviteten leds av ledare eller spelare från Färjestads organisation, men det finns inga garantier att så sker. Varje klass måste ha minst en ombytt lärare/vuxen med på isen. Aktiviteten är inriktad på lek och trivsel utan klubbor.

Alla är olika och bra på sitt sätt

Vi står för människors lika värde, rättvisa och jämlikhet både på och utanför isen. Sport är en gemenskap där alla ska vara välkomna och respekterade. När barnen drar på sig skridskorna är det inte bara motion och hälsa vi strävar efter att uppnå utan även att visa respekt för varandra och vara en bra kompis. Därför blir det på ett enkelt och begripligt sätt några minuter om hur man uppträder mot varandra i vardagen.

Samtliga elever som deltar får en reflexväst av Länsförsäkringar Värmland!

Bra att veta

  • "Skridskokompis" genomförs i Löfbergs Arena från mitten av oktober till slutet av februari under vissa eftermiddagar. Intresseanmälan sker via mejl till skridskokompis@farjestadsbk.se
  • Transport till och från arenan ordnas av skolorna.
  • Har man inte skridskor, hjälm eller annan utrustning finns det att låna på plats. Har man egen utrustning tar man med och använder den. Observera att inga klubbor är tillåtna.
  • Tryggheten på och utanför isen är oerhört viktig för oss. Personalen på skolorna ansvarar själva för att eleverna täcks av relevant försäkring. Är du osäker på vad som gäller kan du kontakta din rektor/kommun eller annan för uppgiften lämplig person inom din organisation.
  • Vi har för avsikt att ta ett gruppfoto som vi kommer publicera på Färjestads hemsida. Om någon elev inte kan vara med på bild är det viktigt att medföljande lärare meddelar oss det på plats.