Illustration som visar flytta bolån.
Illustration som visar flytta bolån.

Flytta bolån

Flytta ditt bolån till en bank som finns där du är. Vi hjälper dig byta bolånebank.

 • Få individuell ränta på ditt bolån
 • Bolåneskydd kostnadsfritt i tre månader
 • Bolån och hemförsäkring på samma ställe

Se våra aktuella bolåneräntor

Se våra aktuella bolåneräntor

Läs mer och jämför våra aktuella list- och snitträntor här. Se våra räntor

Välj länsförsäkringsbolag

Länsförsäkringar består av 23 länsförsäkringsbolag, som har unika villkor och priser. Välj ditt bolag för att hamna rätt.

Pappa hjälper pojke att cykla.

Vill du byta bank för ditt bolån?

Hos oss kan du känna dig trygg med att du får de bästa förutsättningarna för ditt bolån. På våra lokala kontor kan du alltid få personlig rådgivning och hjälp. Om du samlar dina försäkringar och banktjänster på ett ställe är det lättare att få en tydlig överblick över dina engagemang och i vissa fall kan det vara smart ekonomiskt. Hos oss kan du vara bankkund och samtidigt teckna både hem- bil- och personförsäkringar.

Så här flyttar du ditt bolån

 1. Räkna på räntan

  I vår bolånekalkyl kan du räkna på räntan och se hur din månadskostnad förändras. Har ditt boende energiklass A eller B så kan du ansöka om ett Grönt bolån med lägre ränta. 

 2. Ansök digitalt

  Du kan enkelt fylla i en digital ansökan. Om du vill ansöka om Grönt bolån skriver du det i fältet "Meddelande till oss".

 3. Vi kontaktar dig

  Vi hör av oss och hjälper dig att byta bank för ditt bolån.

Bra att tänka på inför flytt av bolån

 • Begär amorteringsunderlag
  När du flyttar ett befintligt bolån till oss gäller de amorteringskrav som du har i dagsläget. Därför behöver du begära ett amorteringsunderlag från din nuvarande bank, för att vi ska kunna erbjuda dig samma villkor.
 • Flytta bolån med bunden ränta
  Om du vill flytta ett bolån som har bunden ränta och vill lösa det i förtid, innan bindningstiden gått ut, kan du behöva betala en så kallad ränteskillnadsersättning. Hur stor ersättningen blir beror bland annat på hur stora lån du har och hur lång tid som återstår av bindningstiden. Gör en preliminär beräkning på Konsumenternas.se. Tänk på att du får göra avdrag i din deklaration för ränteskillnadsersättning.
 • Utdrag ur lägenhetsregister
  Om du bor i bostadsrätt kommer vi att behöva ett utdrag ur föreningens lägenhetsförteckning, som du kan be din förening om.

Kostnadsfritt bolåneskydd i tre månader

När du flyttar ditt bolån till oss får du Bo kvar bolåneskydd helt kostnadsfritt i tre månader. Lite extra trygghet för dig och familjen om något oförutsett händer, som ofrivillig arbetslöshet, långvarig sjukskrivning eller dödsfall.