FAQ

för vattenvarnaren LeakBot

Vi har sammanställt vanliga frågor och svar nedan. Om du fortfarande undrar över något är du välkommen att kontakta oss på vatten@lfs.se.

LeakBot är en intelligent vattenvarnare som enkelt fästs på ditt rör för inkommande vatten. Den känner av vattenläckage genom att mäta och jämföra temperaturen på vattnet med den i det omgivande rummet. LeakBot kan upptäcka såväl stora vattenläckor som små droppläckage och larmar då via en notis till din smartphone, sms eller e-post. Du väljer själv. Vattenvarnaren fungerar endast på villor och fritidshus.

På föregående sida hittar du en guide om hur du installerar vattenvarnaren och vad du kan göra om den inte fungerar.

Till föregående sida

  • Förhöjd vattenförbrukning
    LeakBot larmar när den känner av en ökad vattenförbrukning. Känner du till orsaken, kan du registrera det i LeakBot-appen. De vanligaste orsakerna till att LeakBot larmar är bevattning av trädgård eller när badkar och pool fylls med vatten.
  • Små men ihållande läckage
    LeakBot larmar vid små och ihållande läckage. Om du vet orsaken, kan du registrera det i LeakBot-appen. De små läckagen kan till exempel bero på en droppande kran eller en rinnande toalett.

 

  1. Du får möjlighet att snabbt upptäcka om det uppstår eller pågår ett läckage i ditt hus kostnadsfritt.
  2. Hittar du inte läckaget kan du få hjälp av rörmokare som identifierar och åtgärdar läckaget utan kostnad.
  3. En installerad och uppkopplad LeakBot ger dig 10% i rabatt på din försäkring. Rabatten kan kombineras med andra rabatter såsom guldkundsrabatt.
  4. Du gör en miljöinsats. Vattenläckor orsakar ofta stor skada på hus och miljö.

Vi erbjuder vattenvarnaren LeakBot. Den är framtagen i Storbritannien av företaget HomeServe.

Det krävs en smartphone som är uppkopplad mot internet samt möjlighet att ladda ned appen. En anhörig kan ha appen på sin telefon, men du behöver fortfarande ett wifi, vi rekommenderar i så fall att du har sms-, eller e-postnotifiering.

Nej, tyvärr behöver du en e-postadress för att kunna beställa en LeakBot.

Det kan uppstå problem vid installationen om du har vatten från egen brunn med ett reningsverk som skapar ett konstant flöde i dina vattenrör. Vi vill ändå rekommendera dig att försöka och då installera LeakBot där vattnet står still någon gång under dygnet. Tänk på att det måste vara inomhus.

Nej. Fastigheten där LeakBot är installerad måste ligga i Södermanland för att omfattas av erbjudandet.

Ja. Du får en LeakBot per bostadshus/fritidshus. Du kan registrera flera LeakBot i appen.

LeakBot kan upptäcka läckage som är små som en droppe vatten varannan minut.

Ja, LeakBot drivs av standard AA-batterier. Du byter batterierna genom att hålla LeakBot så att "gubben" ler mot dig. Sedan sätter du tummarna på ögonen och trycker luckan uppåt.

Leveranstiden är mellan 1-2 veckor men vi reserverar oss för postens förseningar.

Nej. LeakBot identifierar läckor genom att mäta av temperaturen på inkommande vatten och måste därför monteras inomhus.

Nej, skadan regleras som vanligt.

Om du avslutar försäkringen så ska vattenvarnaren returneras till Länsförsäkringar Södermanland. Vänligen kontakta oss så skickar vi en retursedel så att du kan skicka tillbaka din LeakBot kostnadsfritt.

Nej, erbjudandet är personligt så om du inte kan eller vill behålla din LeakBot så ska den returneras till Länsförsäkringar Södermanland. Vänligen kontakta oss så skickar vi en retursedel så att du kan skicka tillbaka din LeakBot kostnadsfritt.