Vattenvarnaren LeakBot

Erbjudande

Vi på Länsförsäkringar Södermanland erbjuder våra nya och befintliga villa- eller villahemförsäkringskunder vattenvarnaren LeakBot.

Du som redan är kund och vill ta del av erbjudandet kan kontakta oss på vatten@lfs.se så hjälper vi dig. Om du är ny kund hos oss får du en LeakBot installerad vid den BoTrygg-besiktning som vi gör efter att du har tecknat en villa/villahemförsäkring hos oss.

Teckna villa/villahemförsäkring

Är du kund hos Länsförsäkringar Stockholm och har frågor gällande tjänsten Vanja/LeakBot hänvisar vi till 08-562 830 00 eller vattenvakten.stockholm@lansforsakringar.se

Det här får du

  • Kostnadsfri vattenvarnare.
  • En app där du får koll på din vattenanvändning.
  • Larm till din mobil om du har en läcka i hemmet.
  • Tillgång till specialutbildad VVS-tjänst som hittar dolda läckage.
  • 10 procent rabatt på boendeförsäkringen.
Bild på vattenvarnaren LeakBot.

Enkelt att installera

Det är enkelt att installera vattenvarnaren LeakBot. Du klämmer fast den på inkommande vattenrör och installerar appen samt registrerar dig. Nedan finns en utförligare guide om hur du installerar vattenvarnaren.

Installationsguide

Installation guide in english

Vanliga frågor om LeakBot

Förhöjd vattenförbrukning

LeakBot larmar när den känner av en ökad vattenförbrukning. Känner du till orsaken, kan du registrera det i LeakBot-appen. De vanligaste orsakerna till att LeakBot larmar är bevattning av trädgård eller när badkar och pool fylls med vatten.


Små men ihållande läckage

LeakBot larmar vid små och ihållande läckage. Om du vet orsaken, kan du registrera det i LeakBot-appen. De små läckagen kan till exempel bero på en droppande kran eller en rinnande toalett.

  • Wifi i fastigheten där du ska installera vattenvarnaren,
  • En router med kapacitet för 2,4 GHz,
  • Smartphone med programuppdatering för iOS 14.1 och för Android V.10,
  • Ett inkommande vattenrör som är max 28 mm grovt.

Ja, LeakBot drivs av standard AA-batterier. Du byter batterierna genom att hålla LeakBot så att "gubben" ler mot dig. Sedan sätter du tummarna på ögonen och trycker luckan uppåt.

Batteribyte.jpg

 

LeakBot har tappat kontakt med ditt wifi. Kontrollera att wifi är påslaget och att LeakBot inte är för långt från routern. Gå in i appen och återanslut till wifi enligt anvisningarna. Logga in med befintligt konto, skapa inte ett nytt.

Öppna LeakBot och byt batterierna alternativt se till att batterierna sitter ordentligt anslutna.

Om du avslutar försäkringen så ska vattenvarnaren returneras till oss på Länsförsäkringar Södermanland. Vänligen kontakta oss så skickar vi en retursedel så att du kan skicka tillbaka din LeakBot kostnadsfritt. LeakBot får inte ges bort eller sättas i ett hus som inte är försäkrat hos Länsförsäkringar Södermanland.

Har du fler frågor?

Då är du varmt välkommen kontakta oss på 0155-48 40 00 eller vatten@lfs.se.


Länsförsäkringar Södermanland