Pension

Räkna ut pensionen

Med hjälp av Pensionsprognosen kan du räkna ut hur mycket du kan behöva spara varje månad för att nå din önskade pension.

Flytta ditt pensionssparande till oss

Om du har ditt sparande på annat håll idag kan du enkelt flytta det till oss. Det ger dig en bättre överblick och möjlighet till andra förmåner. Vi hjälper dig förstås med flytten.

Pensionens olika delar

Pensionen består i huvudsak av tre olika delar: eget pensionssparande, tjänstepension och allmän pension. Är du osäker på vad som egentligen är skillnaden och vad du behöver göra? 

Räkna och flytta pensionen

Genom vår pensionsprognos kan du räkna ut hur mycket du kan behöva spara varje månad för att nå din önskade pension. Har du dessutom ditt sparande på annat håll idag kan du enkelt flytta det till oss för att få en bättre överblick och möjlighet till andra förmåner. 


Pension behöver inte vara svårt

Pension är egentligen inte så komplicerat. Det är ett sparande som består av i huvudsak tre delar – ungefär som en fruktsallad.

Börja med att fundera på hur du vill ha det som pensionär. Gör sedan en beräkning av vad som krävs för att nå dit. Utöver det sparande som sker genom staten och din arbetsgivare kan du nämligen behöva spara själv. Är du egenföretagare behöver du också sätta undan tjänstepensionen till dig själv.


Pensionssparande i olika åldrar

Att spara till sin pension är aktuellt oavsett ålder men hur du ska tänka skiljer sig åt vart i livet du befinner dig. Du som är yngre kan ta större risker för att få möjlighet till en högre avkastning. Du som är äldre gör däremot bättre genom att satsa på låg risk och minska på extra trygghetslösningar som du kanske inte längre har behov av.


En samlad bild av hela din pension

Min pension

På minPension.se ser du hela ditt pensionssparande. Dina uppgifter hämtas automatiskt och du får en bra överblick av hur din framtida pension kommer att se ut. Tjänsten är gratis och du kan antingen klicka dig dit genom mina sidor, eller genom att logga in direkt på minPension.se

Logga in på minPension.se