Frisörkedjan Headon: ”Vårt företag bygger på frisk personal”

Headon är en av Sveriges ledande frisörkedjor med fina utmärkelser som Årets Frisörföretag 2022. Vi pratade med grundaren Henrik Danielsson om en av företagets viktigaste investeringar: en sjukvårdsförsäkring.

– Vår största resurs på Headon är inte hur mycket pengar vi har på banken, utan det är vårt humankapital. Förutom hälsoundersökningar, friskvårdsbidrag och lunchpauser måste vi även se till att vår personal får rätt rehabilitering om de blir sjuka så att de snabbt kan komma tillbaka till jobbet, berättar Henrik.

Kolla in vår sjukvårdsförsäkring 

Frisk personal är A och O

Headon såg behovet av en sjukvårdsförsäkring när några medarbetare blev långtidssjukskrivna, och fick vänta länge innan hjälp till specialistvård. Dessutom blir det ytterligare en förmån att erbjuda sina anställda.

– Hela vårt företag bygger på frisk personal. Till skillnad från exempelvis en fabrik, där en person kanske kan operera två maskiner för en dag, kan en av våra medarbetare inte klippa två kunder samtidigt. Så en förlorad timme är en förlorad timme som aldrig kommer tillbaka.

Medarbetaren fick hjälp inom en vecka

Fungerar försäkringen i praktiken? Ja, det har Headon bevis på. De har hittills haft två fall där de har utnyttjat sjukvårdsförsäkringen. Den ena är redan tillbaka i arbetet igen.

– I ett av fallen räknade den sjuka medarbetaren med att det skulle ta 1–2 månader innan träffen med specialistläkaren, men tack vare försäkringen tog det max en vecka!

Snabbfakta om Headon

Headon är ett prisbelönt skånskt frisörföretag som vill sticka ut från mängden. Grundaren Henrik Danielsson slog upp portarna till den första salongen 2002, och idag har de sju salonger med ungefär 70 anställda. Företaget präglas av ett starkt hållbarhetsfokus och ambitionen är att vara den bästa arbetsgivaren i sin bransch.

Därför föll valet på Länsförsäkringar

Flera faktorer avgjorde att Headon har sin sjukvårdsförsäkring hos just Länsförsäkringar. Gnistan tändes när Henrik kom i kontakt med en av våra franchisetagare via jobbet, som han fick ett stort förtroende för. Sedan började han jämföra.

– Prismässigt var Länsförsäkringar helt rätt och den personliga servicen ett stort plus. Vi uppskattade verkligen att man besökte alla salongerna för att se till att vi är försäkrade till rätt pris, så vi varken betalar för mycket eller för lite. Dessutom har jag Länsförsäkringar som privatperson, vilket så klart spelar in, säger Henrik.

Vill du också bli en attraktiv arbetsgivare?

Vår sjukvårdsförsäkring vårdar, rehabiliterar och hjälper er att hålla er friska. Den ger er snabb tillgång till rätt vård via kvalitetssäkrade privata vårdgivare, och erbjuder effektiv rehabilitering efter långvarig sjukskrivning. Ni får dessutom tillgång till hälsofrämjande tjänster som får er att må bättre och förhindrar sjukdom.

Få ett prisförslag

Se alla nyheter