Länsförsäkringar och Toyota förnyar samarbetet

Länsförsäkringar, Toyota Sverige och Toyota Finans förlänger samarbetet kring märkesförsäkring och garantier för Toyota- och Lexusbilar på den svenska marknaden med femåriga avtal. Länsförsäkringar och Toyota har samarbetat sedan 1 januari 2019.

Bakre raden från vänster: Maria Lambert Skewes, Patricia Seidel Garpedal, Robert Visti, Petra Wahlund. Främre raden från vänster: Roger Zirchelbach, Björn Dalemo, Christian Norberg, Fredrik Bergström,
Foto: Johanna Lundberg

– Det är mycket glädjande att vi får Toyotas förtroende och nu ingår ett fortsatt samarbete kring märkesförsäkring och garantier. Motorförsäkringsmarknaden är i stor förändring med nya behov av försäkringslösningar och paketeringar som ställer krav på oss som försäkringsleverantör. Med Toyota som partner kommer vi att stå ännu bättre rustade för att förstå dessa nya behov och kunna fortsätta erbjuda relevanta försäkringslösningar, säger Fredrik Bergström, vd, Länsförsäkringar AB.

 

Länsförsäkringar och Toyota har båda en stark lokal förankring i Sverige, genom Länsförsäkringars 23 lokala länsförsäkringsbolag och Toyotas återförsäljare och auktoriserade serviceverkstäder. Dessutom är båda företagen starkt kundcentrerade och har tydligt fokus på kvalitet, långsiktighet och hållbarhetsarbete.

 

– Vi är glada över att förlänga samarbetet med Länsförsäkringar och att tillsammans fortsätta utveckla och förbättra kunderbjudanden för Sveriges alla Toyota- samt Lexusägare. Det gedigna arbetet och engagemanget från våra återförsäljare och de lokala länsförsäkringsbolagen har helt klart varit en framgångsfaktor i att vi stärkt vår position på marknaden bland våra kunder, säger Christian Norberg, VD på Toyota Sweden.

 

– Enkelhet, trygghet, tillgänglighet och god service är centralt i alla våra erbjudanden samt något som blir allt viktigare. Det är också områden där kundernas förväntningar ständigt ökar så att kunna fördjupa samarbetet och att vi har en gemensam förståelse för hela värdekedjan är betydelsefullt. Tillsammans med Länsförsäkringar kommer vi i sann Toyotaanda kontinuerligt förbättra våra erbjudanden och våra arbetssätt genom både utveckling och innovation, säger Roger Zirkelbach, försäljningsdirektör på Toyota Finans.

 

Fakta:

  • Länsförsäkringar är försäkringsgivare sedan 1 januari 2019 av garantier, märkesförsäkring och vägassistanstjänster för Toyota- och Lexusbilar på den svenska marknaden.
  • Länsförsäkringar är idag marknadsledande försäkringsgivare för Toyota- och Lexusbilar på den svenska marknaden
  • Länsförsäkringar har även samarbete kring bilabonnemangstjänster med Kinto
  • Wasa Kredit erbjuder också delfinansiering via Toyotakortet till Toyotabilägare

 

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Bergström, vd, Länsförsäkringar AB, 070-532 26 60

Länsförsäkringars pressjour, telefon 08-588 418 50, press@lansforsakringar.se

 

Länk till Länsförsäkringars pressrum: https://www.lansforsakringar.se/privat/om-oss/press-media/

Länk till Länsförsäkringar på Twitter: https://twitter.com/forsakringar

 

Dokument & länkar

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Se alla pressmeddelanden