Ny sjöräddningsbåt namnges i Lilla Bommens gästhamn onsdag 13 juni

Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän och Sjöräddningssällskapet bjuder in till namngivning och pressvisning av en ny sjöräddningsbåt.

Tid: Onsdag 13 juni klockan 16.30

Plats: Vid Lilla Bommens gästhamn på samma sida av hamnen som Göteborgsoperan.

Båten är tolv meter och byggd i Sjöräddningssällskapets Victoria-klass. Den är helt donerad av Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

- När det går bra för vår verksamhet är det bra för våra kunder som även är delägare i bolaget. Utöver att vi lämnar återbäring på försäkringar stödjer vi samhällsnyttiga verksamheter. Att donera en båt till Sjöräddningsällskapet är ett utmärkt exempel på detta, inte minst som våra kunder i Göteborg och Bohuslän älskar att vara ute på havet. Då känns det väldigt naturligt för oss att vara med och hjälpa till att rädda liv och egendom till havs, säger Ricard Robbstål, vd för Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän.

- Vår verksamhet bygger på två saker: Att det finns frivilliga sjöräddare som kan utföra uppdragen och att vi får in tillräckligt med gåvor, donationer och medlemsavgifter. Att få en ny båt som kommer vara med vid tusentals insatser i framtiden är en fantastisk gåva, säger Niklas Jendeby, kommunikations- och insamlingsledare på Sjöräddningssällskapet.

Har du frågor om båten, kontakta gärna Niklas Jendeby.

Har du frågor om donationen är du välkommen att kontakta Ricard Robbstål.

Välkommen på onsdag!

 

 • Niklas Jendeby, kommunikationsledare Sjöräddningssällskapet
  031-761 40 82, 070-420 14 00
 • Ricard Robbstål, vd Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän
  031-63 16 80
 • Katarina Biörk, pressansvarig Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän
  031-63 80 48, 070-549 35 27
  katarina.biork@lansforsakringar.se

 

Se alla pressmeddelanden