DNA-märkning

Med SSF:s DNA-märkning ökar du dina chanser att få tillbaka dina stulna värdesaker. Som kund hos oss erhåller du 25 % rabatt, vilket gör att ditt pris blir 412 kr (ord. pris 549 kr). Beställ idag på ditt lokala kontor.

DNA-märkning

Datorer, cyklar, barnvagnar, kameror och sportprylar – våra hem är fyllda med värdefulla och stöldbegärliga saker. Genom SSF:s DNA-märkning får du ett effektivt stöldskydd med både DNA-kod och mikropunkter. Märkningen är enkel och smidig att använda och näst intill omöjlig att ta bort, då även en partikel av märkningen innehåller en fullständig DNA-kod. Den är dessutom spårbar både i Sverige och utomlands.

 

Så här fungerar märkningen

När du har beställt och registrerat din märksats på dig är den redo att användas. Du penslar sen märkningen på de föremål du vill märka, på ett antal ställen. En märksats räcker till minst 20 stycken små föremål eller 5 stycken större.

Märkningen syns i UV-ljus och är därmed lätt för polisen att upptäcka. De små mikropunkterna har en kod som kan avläsas med hjälp av ett handmikroskop. Om mikropunkterna saknas kan DNA-märkningen istället topsas och skickas till laboratorium för analys.

Märksatsen innehåller:

  • 1 st behållare med 3 ml märkningsvätska (vätskan innehåller en unik DNA-kod och cirka 1000 mikropunkter med en unik sifferkod)
  • 25 st petsäkra varningsdekaler i två storlekar för att märka föremål
  • 4 st varningsdekaler för fönster/dörr
  • Applikator och bruksanvisning

Internationellt spårbar

Den unika DNA-koden och KIT-numret på mikropunkterna registreras på dig som ägare i två databaser – en svensk och en internationell. På så vis ökar dina chanser att få tillbaka de stulna sakerna om du exempelvis blir bestulen i hemmet, på semestern eller under resor utomlands.

Registrering i databaserna ingår vid köp av märksatsen och gör dina märkta föremål sök- och spårbara för SSF och polisen under obegränsad framtid, utan årsavgifter.