Hon blev Årets matentreprenör

Det blev Romy Ehnert från Malmbäck och hennes företag Eldsjäl Mathantverk & Möten med bas i Ödestugu, som kammade hem den ärofyllda titeln Årets matentreprenör 2022.

Priset delades ut av landshövding Helena Jonsson och vår vd Magnus Olsson.

Priset är instiftat av Länsförsäkringar Jönköping för att uppmärksamma den lokala maten i Jönköpings län och entreprenörer vars verksamhet genomsyras av hållbarhet. Det delas ut i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund, Hushållningssällskapet, Science Park, Smålands Turism och Ester Kök & Bar. Romy Ehnerts medfinalister var Gustav Arnells Vi kan mat och Örserumsbrunns gestgifveri & konferens.

Juryn leddes av Magnus Olsson, vd, Länsförsäkringar Jönköping, och priset på 20 000 kronor delades ut av landshövding Helena Jonsson under Landsbygdens sommarmöte på Adelövs gård under lördagen.

Motiveringen löd:

"Årets Matentreprenör lockar glömda kunskaper till ytan genom att sprida hantverkets glädje till andra. Personen har ett brinnande engagemang för den lokala bygden och dess kulturarv. Entreprenören drivs av innovation och älskar att interagera med både kunder och samarbetspartners för att utveckla såväl sin som andras verksamheter. Genom att generöst dela med sig om ”allt som jäser och bubblar” tar hon hållbarhetsarbetet ett steg längre. Och det strålar om henne när hon gör det. För fler glada surdegar i samhället – stort grattis – Årets matentreprenör: Romy Ehnert, Eldsjäl Mathantverk & Möten!”

Jättekul! Jag är så tacksam och glad och stolt också. Vi får nog öppna en flaska bubbel när vi kommer hem tror jag.” Romy Ehnert direkt efter vinsten.

Läs mer om Romys verksamhet i reportaget här.

Årets matentreprenör 2022

Läs mer om kriterierna, juryn och tidigare pristagare här

Se alla nyheter