Lokala initiativ och samarbeten

Brandsuperhjältar ska minska risken för lägenhetsbränder på Råslätt

För att förebygga bränder på Råslätt har Länsförsäkringar Jönköping och Vätterhem inlett ett samarbete med Räddningstjänsten i Jönköping för att öka kunskapen hos Råslättsborna om hur man minskar risken för bränder.

Brandsuperhjältar

Gratis reflexvästar till alla förskolebarn i länet

För att minska olyckorna genomför vi en storsatsning som syftar till att alla förskolebarn i länet* ska synas bättre i trafiken. Samtliga förskolor och familjedaghem kan via formulär på vår webbplats beställa reflexvästar gratis.

Beställ västar

Storasyster på stan

Storasyster på stan är en nattvandrargrupp för kvinnor av kvinnor. Gruppen verkar för att skapa trygghet på Jönköpings gator på helgerna. För att de som är med och nattvandrar ska synas tydligt, både för de personer som vill ha kontakt med dem och för övriga personer och trafikanter, har de på sig en rosa reflexväst som Länsförsäkringar Jönköping sponsrat.

Storasyster på stan

Årets unga ledande kvinna

Jämställda bolag är lönsamma bolag. Därför tycker vi och många med oss att det är viktigt att ha en jämn könsfördelning på ledande positioner och i styrelserummen. Eftersom endast 34 % av ledarna i Jönköpings län är kvinnor finns initiativet Årets unga ledande kvinna för att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra kvinnor att bli framtidens ledare. Idag finns 124 ledarförebilder under 36 år på listan. Kriterierna för att hamna på listan är att personen kan påvisa resultat av sitt ledarskap, agerar som en förebild och är 35 år eller yngre. Länsförsäkringar Jönköping har varit partner till initiativet sedan 2016.

Årets unga ledande kvinna

Cirkulär skadehantering

Som en del i vårt hållbarhetsarbete kommer vi från och med 1 mars 2020 börja med så kallad cirkulär skadehantering. Det innebär att skadad småelektronik t.ex. mobil, läsplatta etc, som inte kan repareras lämnas in till oss. Elektronikavfall är det avfallsslag som ökar mest och har negativa konsekvenser för både människa och miljö. Cirkulär skadehantering innebär att enheterna vi få in får ett förlängt liv genom återvinning.

Framåtblick i Jönköpings län

I samarbete med Länsförsäkringars Forskningsfond, arrangerar vi Framåtblick Jönköpings län, ett unikt samtalsforum på olika orter i länet där forskare möter företag och offentlig verksamhet i ett aktuellt ämne. 2020 kommer dialogen handla om digitalisering och innovation.

Kvinnor på Råslätt får lära sig cykla

Att kunna cykla är en självklarhet för många, men inte alla. NTF Jönköpings län och Länsförsäkringar Jönköping har därför startat ett gemensamt projekt på Råslätt för att kvinnor med utländsk bakgrund ska få lära sig cykla.

Läs mer om projektet

Cykelprojekt i Nässjö och Tranås

För oss är det viktigt att skapa en meningsfull fritid för barn och ungdomar. Därför samarbetar vi bland annat med Nässjö Basket och E-sportlinjen på Sommens Folkhögskola i Tranås. Vi har skänkt begagnade cyklar som de själva har rustat upp och vi har pratat om cykelvett i trafiken.

Läs mer om våra cykelprojekt

Årets matentreprenör

Länsförsäkringar Jönköping vill lyfta fram de personer som arbetar hårt för att vi ska ha bra mat på våra tallrikar. Det gör vi genom att dela ut vårt lokala pris: "Årets matentreprenör i Jönköpings län. Priset är på 20 000 kronor och ska gå till en aktör som uppfyller vissa kriterier.

Årets matentreprenör

Gränsland - podd för unga

Det är inte lätt att växa upp i dagens samhälle. Psykisk ohälsa hos barn i åldern 10-17 år har ökat med över 100 procent på tio år, enligt en rapport från Socialstyrelsen förra året. Den här utvecklingen vill vi som bolag bidra till att vända och har därför startat podcasten "Gränsland" om hur det är att vara ung i dag.

Gränsland