Nominera till "Årets matentreprenör 2020"

Varmt välkommen att nominera till priset "Årets matentreprenör i Jönköpings län 2020". Priset tilldelas en entreprenör som på ett spännande och innovativt sätt lyfter den lokala maten och därmed bidrar med nya upplevelser. Genom att, för fjärde året i rad, dela ut priset vill vi tillsammans med våra samarbetspartners lyfta fram personer, organisationer och företag som bidrar med lokal mat på våra tallrikar. Tre finalister utses där vinnaren får 20 000 kronor och de två övriga nominerade tilldelas 5 000 kr. Följande kriterier gäller för nominering:

Pernilla Nord tar emot priset för Årets Matentreprenör 2019 av vd Henrietta Hansson och landshövding Helena Jonsson.

Priset till Årets matentreprenör i Jönköpings län 2020 kommer att delas ut till en organisation, företag eller person inom offentlig, privat eller ideell sektor som på ett nytt sätt har satt den regionala och lokala maten på kartan. Verksamheten ska genomsyras av hållbarhet ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.

Priset kan gå till primärproducent, förädlare, samordnare, marknadsförare, verksamhetsägare eller annan entreprenör som med engagemang och drivkraft producerat, tillverkat eller på annat sätt lyft betydelsen av den regionala och lokala maten i Jönköpings län i sitt dagliga värv.

Priset delas ut i samarbete med LRF, Hushållningssällskapet, SciencePark, SmålandsTurism, Länsstyrelsen samt Ester Kök och Bar.

Vinnaren också får tillgång till rådgivning och andra företagsfrämjande insatser via de deltagande organisationerna.

Nomineringstiden avslutas den 30 juni 2020.

Nominera "Årets matentreprenör" här:

 

Jag nominerar följande aktör till Årets matentreprenör i Jönköpings län 2020

 

Jag som nominerar är

Tidigare års pristagare

2019: Smålandsost

2018: Rudenstams bär & frukt

2017: Grenna glass

Det är vi som är juryn i Årets matentreprenör

Frida Carlsson
VD Hushållningssällskapet

Helene Berg
VD Smålands Turism

Gustav Österström
VD Science Park

Morgan Östberg

Anders Friberg
regionordförande LRF

Anna Werbitsch Arnell
Lantbruksansvarig, Länsförsäkringar Jönköping