Kontakta oss

Informationen gäller för Länsförsäkringar Jönköping

Jönköping

Handlägger: Privat, Företag och Lantbruk

Ring oss

Bank och försäkring: måndag - torsdag 8-20, fredag 8-17

Öppettider i påsk

Skärtorsdag 29 mars - öppet till kl. 17.
Långfredag och annandag påsk håller vi stängt. 

Besök oss

Barnarpsgatan 22

Vardagar 9-17. 

Måndagar och tisdagar - bokade kvällsbesök 17-20.

Ändrade öppettider i påsk för besök på kontoret

Skärtorsdag 29 mars stänger kontoret för besök kl. 15.
Långfredag och annandag påsk håller vi stängt.

Postadress

Box 623
551 18, Jönköping

E-post: info@lfj.se

Postadress i skadeärenden:

Länsförsäkringar Jönköping
Digital Dokumenthantering
Box 1503
351 15 Växjö

E-post i skadeärenden: skador@lfj.se

Personliga svar via Mina sidor

Om du är kund hos oss och har ett ärende som är kopplat till dina produkter kan du gå in på Mina sidor och skicka ett säkert meddelande. Då vet vi att det är du som har skickat meddelandet och kan åtgärda ditt ärende direkt. 

Logga in på Mina sidor

Våra kontaktpersoner

Viktiga telefonnummer

Telefonbanken

De automatiska tjänsterna är tillgängliga dygnet runt och personlig service har öppet alla dagar 8.00-22.00.

Skadeanmälan

Dagtid:
Skadejour övriga tider:

Vid skada utomlands

Från utlandet ringer du SOS International:

Öppettider: Dygnet runt

Spärra kort

Öppettider: Dygnet runt

Ringer du från utlandet, lägg till +46 och ta bort första nollan.

Ställ en fråga eller boka rådgivning

Vill du skicka e-post med en fråga?

Här kan du skicka e-post genom att fylla i formuläret.

Vanliga frågor & svar

 • Försäkringar

  Behöver du eller någon du känner information om hemförsäkring eller bilförsäkring på annat språk än svenska?

  Vi har gjort några korta filmer som på ett enkelt sätt beskriver innehållet i dessa försäkringar. Filmerna finns på engelska, arabiska, dari och somaliska. Kanske hjälper du någon med försäkringar som inte talar svenska. Då kan du tipsa om filmerna som du hittar här.

  Do you or anyone you know need information about home insurance or car insurance in a language other than Swedish? We have made some short videos that easily describe the contents of these insurances. The films are in English, Arabic, Dari and Somali. Are you maybe helping someone that does not speak Swedish with their insurances? In that case, you can show them the videos that you find here:

 • Försäkringar

  När du kontaktar oss undersöker vi om den sjukdom som du drabbats av är akut eller relaterad till en sjukdom som du hade innan resan. Om det är oklart måste vi utreda detta innan vi kan garantera betalning för eventuell behandling. Medicinsk förhandsbedömning är därför både en service och en säkerhet för dig som har en långvarig och komplicerad sjukdomsbehandling. Har du innan avresan fått klartecken genom ett medicinskt förhandsbesked, kan SOS international snabbt ge dig en betalningsgaranti vid akut sjukdom eller skada.

 • Försäkringar

  Ja. Din läkare undersöker om du klarar av att göra en resa, det vill säga en medicinsk bedömning av ditt hälsotillstånd. Läkaren bedömer också dina möjligheter till vård om hälsotillståndet skulle förvärras på resmålet. Däremot är det inte läkarens uppgift att avgöra vem som ska betala för den vården. Då det är vi som försäkringsbolag som tillhandahåller skyddet för dig som ska resa, är det även vi på Länsförsäkringar som beslutar om vi kan ersätta vårdkostnaderna, inte läkaren.

 • Försäkringar

  Nej, Utrikesdepartementet betalar aldrig kostnader för vård och resor. Den hjälp som UD eventuellt kan bistå med är ett lån för att betala för akuta vårdkostnader, något som enbart sker i undantagsfall. Staten via Utrikesdepartementet och ambassaderna har ingen skyldighet att hjälpa till i detta avseende.

 • Försäkringar

  För den som har en befintlig sjukdom eller nyligen varit allvarligt sjuk är det viktigt att vara medveten om att läkare generellt sett inte är utbildade inom flygmedicin. Vad få känner till är att själva flygningen i sig själv utgör en påfrestning på kroppen bland annat genom nedsatt kabintryck, minskad syretillförsel och torr kabinluft. Särskilt påfrestande kan det vara vid vissa sjukdomstillstånd, till exempel vid nedsatt lungkapacitet, förmaksflimmer, nydiagnostiserad epilepsi och cancer i vissa fall. Risker med att flyga finns även när du fått ett ben- eller armbrott och blivit gipsad.

 • Försäkringar

  En medicinsk förhandsbedömning gäller endast din redan befintliga sjukdom. Försäkringen gäller som vanligt för akut sjukdom eller olycksfall som inte har något samband med din redan befintliga sjukdom.

 • Försäkringar

  Avbeställningsskyddet ersätter din resekostnad om du tvingas avboka en resa på grund av att du drabbats av akut sjukdom eller ett olycksfall innan du ska åka iväg. Lider du av en allvarlig eller kronisk sjukdom gäller inte avbeställningsskyddet om det är denna sjukdom som ligger till grund för det medicinska förhandsbeskedet om hel eller delvis täckning.

 • Försäkringar

  Graviditet är inte en sjukdom men, om du behandlas för komplikationer under graviditeten bör du genomföra en medicinsk förhandsbedömning. Reseskyddet i hemförsäkringen gäller om ditt hälsotillstånd blir akut försämrat men inte för kostnader som har samband med en normal graviditet och förlossning.
  Tänk på att de flesta flygbolag inte tillåter att du flyger i slutet av graviditeten – kolla också med dem.

Till frågor och svar


Övrig information

Om vi inte är överens

Om du är missnöjd med ett beslut eller hanteringen av ett ärende som rör våra produkter och tjänster för försäkring och bank kan du vända dig till oss. Vi är naturligtvis beredda att ompröva beslut om det tillkommit nya omständigheter eller om vi missförstått varandra.

Enklaste och snabbaste sättet att få rättelse är att vända sig till den person som handlagt ärendet. Om du inte vet vem som handlagt ärendet eller om det gäller något annat kan du vända dig till oss via telefon, e-post, brev eller göra ett besök på vårt kontor. Skickar du ett brev eller e-post kan du märka det med ”Klagomål”.

Mer information om vi inte är överens