Ett län, tusen röster

I filmen om vårt engagemang i länet hör du flera olika berättarröster. Precis så är det här. Vi är unga och äldre, har olika livsåskådning, olika bakgrund och ursprung. Det vi har gemensamt är kärleken till det vi kallar hemma. Vårt Jämtland och vårt Härjedalen.

Krister Holm, sörlänning. Har sitt ursprung så långt borta ifrån som Stockholm. Efter lycksosamt nätdejtande flyttade han hit och har inte sett tillbaka. Det var 13 år sedan.
– Vad finns det att sakna? Inte mycket. Det jag älskar med länet är förutom de självklara sakerna är drivet och attityden hos oss som bor här. Det händer saker som i vilken storstadsregion som helst men helt utan storstadens ängslighet. Det är ett vinnarrecept!

Suzan Kemigisa, språkvirituos. Har bott i Östersund och Jämtland sedan 2015. Arbetar på Innanförskapsakademin som vill minska utanförskap genom att bland annat matcha arbetstagare med arbetsgivare. Hon pratar svenska, engelska, franska, swahili och kihema.
– Östersund är en liten stad med trevliga människor och närhet till naturen, det är perfekt för mig!  Innan jag hade lärt mig att klä mig för kylan var det katastrof och jag både frös och halkade. Sommaren är fortfarande min favoritsäsong, man kommer ut mer och träffas oftare. 

Molly Ödmark, mindfulnessguru. Molly är som vinden, lite svår att fånga men hon hälsar via ombud.
– Jag älskar Jämtland för jag har alla kompisar här och för sommarkvällar med rosa himmel.

Ola Rörborn, urjämte. Född och uppvuxen i Jämtland och ett bekant ansikte för många lantbrukskunder hos oss. Spelar folkmusik, har ett stort hjärta för bygden och dess historia.
– Det är inte alla dagar man bor här för vädret men naturen och människorna är det som gör Jämtland speciellt. Vi är formade av naturen precis som folkmusiken som utvecklat sin egen dialekt här.