Vårt engagemang i länet

Det som stärker, utvecklar och engagerar.

Vi ägs av våra kunder, jämtarna och härjedalingarna. För oss är länet, människorna och företagen, det viktigaste som finns. Tillsammans med er delar vi kärleken till det som är hemma. Därför bidrar vi till det som utvecklar, stärker och engagerar.

En liten film om ett stort engagemang

Det är svårt att kort beskriva vårt engagemang i länet men känslan kan vi fånga under minuten. Se filmen och har du tid över kan du också läsa mer om de olika delarna och hur allt hänger ihop. 

Vill vi också säga tack! För det är du och våra kunder som gör allt vårt engagemang i länet möjligt.

Se filmen och fånga känslan


Ett län fullt av hubbar och drivkraft

I vår film kan du se bilder från Funäsdalen och Fjällhubben. För det bubblar nämligen i arbetslivet och pandemin har påskyndat en utveckling mot större flexibilitet och ett mindre beroende av att arbeta på en specifik plats. Jämtland och Härjedalen ligger i framkant i den utvecklingen och har kanske landets starkaste tillväxt av hubbar. Samarbetsytor med ett flöde av människor, där kreativitet och samarbete får större utrymme.

En utveckling som är viktig för länet


Tusen gnistor för glädjefull integration

Vi är många som vill vara med och göra skillnad men ibland behövs det lite stöd. Den välkända integrationskören The Rockin Pots har en fond för just det. Små bidrag till många eldsjälar. Lite stöd som gör stor skillnad. En av de eldsjälarna är Ulla Landenmark som hjälper ungdomar mot det så viktiga körkortet. 

Fonden som tänder gnistor


Utan fossiler blir vi mer konkurrenskraftiga

2030 ska länet ska vara fossilbränslefritt. För att det ska vara möjligt krävs det stora förändringar, breda samarbeten men också drivna engagerade entreprenörer. En av dem är Trevor Yost som tillsammans med Eric Ljudén och Niclas Gravenfors driver Guestbike. Med smidig och enkel transport på skidorter vill de dra ett strå till stacken för minskade utsläpp. 

Konkurrenskraft utan fossiler


Sammanhang för glädje och hälsa

Vårt engagemang i länet tar avstamp från FN:s 17 globala mål för en hållbar utveckling. Målen innefattar inte bara utsläpp och klimat utan en många delar av hållbarhet. Även vår egen personliga hållbarhet. Hur mår vi bra och förblir hälsosamma?

Det är svåra frågor med många svar. Men ett par av de svaren tror vi finns på en fotbollsplan nära dig. 

Vår egen hållbarhet och hälsa


Så har det varit sedan 1848

På en gård i Alsen driver Agnes Jörgensen ekologiskt jordbruk i en modern tappning tillsammans med sin pappa Anders Jörgensen. På många sätt är det en perfekt symbol för vårt ursprung och vår framtid. Det är skogen, naturen och allt det ger som gör att vi finns här idag. Det är också ursprunget till vårt engagemang i länet. 

Så hänger dåtid, nutid, ni och vi ihop


Ett län, tusen röster

I filmen om vårt engagemang i länet hör du flera olika berättarröster. Precis så är det här. Vi är unga och äldre, har olika livsåskådning, olika bakgrund och ursprung. Det vi har gemensamt är kärleken till det vi kallar hemma. Vårt Jämtland och vårt Härjedalen.

Fyra röster av många tusen