­

Vårt engagemang i länet

Vi ägs av våra kunder, jämtarna och härjedalingarna. För oss är länet, människorna och företagen, det viktigaste som finns. Därför bidrar vi till det som utvecklar, stärker och engagerar. Vi hör ihop och tillsammans skapar vi länsmagi!
Sedan 1848. För all tid.

En liten film om ett stort engagemang

Det är svårt att kort beskriva vårt engagemang i länet men känslan kan vi fånga under minuten. Se filmen och har du tid över kan du också läsa mer om de olika delarna och hur allt hänger ihop. 

Vill vi också säga tack!

För det är faktiskt du och alla andra av våra kunder vi har och haft som gjort det möjligt. Vi hjälps åt och tillsammans gör vi det bästa för länet. Det är magin med ett kundägt och lokalt företag!

 

Så hör vi ihop. Ni, vi och länet.

Så har det varit sedan 1848

På en gård i Alsen driver Agnes Jörgensen ekologiskt jordbruk i en modern tappning tillsammans med sin pappa Anders Jörgensen. På många sätt är det en perfekt symbol för vårt ursprung och vår framtid. Det är skogen, naturen och allt det ger som gör att vi finns här idag. Det är också ursprunget till vårt engagemang i länet. 

Så hänger dåtid, nutid, ni och vi ihop

Tusen gnistor för glädjefull integration

Vi är många som vill vara med och göra skillnad men ibland behövs det lite stöd. Den välkända integrationskören The Rockin Pots har en fond för just det. Små bidrag till många eldsjälar. Lite stöd som gör stor skillnad. En av de eldsjälarna är Ulla Landenmark som hjälper ungdomar mot det så viktiga körkortet. 

Fonden som tänder gnistor

Utan fossiler blir vi mer konkurrenskraftiga

2030 ska länet ska vara fossilbränslefritt. För att det ska vara möjligt krävs det stora förändringar, breda samarbeten men också drivna engagerade entreprenörer. En av dem är Trevor Yost som tillsammans med Eric Ljudén och Niclas Gravenfors driver Guestbike. Med smidig och enkel transport på skidorter vill de dra ett strå till stacken för minskade utsläpp. 

Konkurrenskraft utan fossiler

Sammanhang för glädje och hälsa

Vårt engagemang i länet tar avstamp från FN:s 17 globala mål för en hållbar utveckling. Målen innefattar inte bara utsläpp och klimat utan en många delar av hållbarhet. Även vår egen personliga hållbarhet. Hur mår vi bra och förblir hälsosamma?

Det är svåra frågor med många svar. Men ett par av de svaren tror vi finns på en fotbollsplan nära dig. 

Vår egen hållbarhet och hälsa

Ett län fullt av hubbar och drivkraft

Arbetslivet är i föreändring och pandemin har påskyndat en utveckling mot större flexibilitet och ett mindre beroende av att arbeta på en specifik plats. Jämtland och Härjedalen ligger i framkant i den utvecklingen och har kanske landets starkaste tillväxt av hubbar. Samarbetsytor med ett flöde av människor, där kreativitet och samarbete får större utrymme.

En utveckling som är viktig för länet

Samarbeten och ekonomiskt stöd

Vi stöttar väldigt många föreningar, organisationer och initiativ i Jämtland och Härjedalen. Här kan du söka stöd till din förening eller andra initiativ som utvecklar och stärker den plats vi delar tillsammans!

Sök stöd till din förening
Häng med på ett magiskt höstlov!

Ett magiskt höstlov!

Tillsammans med länets kommuner och föreningar erbjuder vi kostnadsfria aktiviteter för barn och unga i Jämtland och Härjedalen.

Det här händer i din kommun under lovet

100 miljoner kronor till jämtar och härjedalingar!

Är du en av de jämtar och härjedalingar som hade en eller flera sakförsäkringar hos oss under 2022? Då har du återbäring att se fram emot!

Så fungerar vår återbäring